Blogger Widgets

28 Mart 2011 Pazartesi

Yeni Nokia X7. Sen onunla ne dinleyeceksin?

Şu prototip aşamasında gösterilen Nokia X7, gerçekten de çok hoşuma gitti. Nokia, bu sefer de yine multimedya alanındaki iddiasını ortaya koymuş gibi görünüyor. Dört köşede bulunan dört ayrı hoparlörler ile müzik dinlemek müthiş olurdu sanırım (:
Yalnız bunlarla kalmamış Nokia, Clear Black, Pinch-to-zoom, 680 Mhz işlemci gibi (kabul, işlemci hızı çok az) özellikleri de eklemiş. Symbian^3 de cabası elbette ki (:
Bana yine de X7 biraz kırpılmış gibi geldi, yani görünümünden dolayı (: Görünümü bana göre X6'dan bile daha beter. Bu nedenle de değiştirilmeliydi. Anlaşılan Nokia, E7'de de gördüğümüz gibi her seriyi (X,C,E) yeni N serisine benzetmeye çalışyıor galiba. Yakında N8 görünümlü C8'imiz de olacaktır diye düşünüyorum. X7'nin N8 görünümüne gelince; zaten X serisi kabalık ve incelik arasında duran bir seri, N8'in de altı üstü kırpılmış gibi; e niye bize hem kaba hem ince hem de kırpılmış bir X7 getiriyorlar anlamadım.
Bunun yanında kamerasından da şikayetçiyim, maalesef bu kadar yüksek multimedya özelliğine sahip bir telefona sadece 8 megapixellik bir kamera konulması yanlıştı.
X serilerinde fark ettiğim birşey var. X6'da da yaşadığımız gibi; N97 ve N97 Mini X6'nın yanında sönük kalmıştı. Kapasitif ekran olsun çift sarmal hoparlör olsun... Bana göre Nokia yeni amiral gemisinin sonunun yine N97 gibi gelmesini istemiyor. Ancak şu benzerliğe bakın:

8 Mart 2011 Salı

Garson Uygulaması Yakında

Yeniden merhabalar :) Bu sıralar üzerinde çalıştığım Garson adında küçük bir uygulamam var :) Öncelikle bu uygulamanın ne işe yaradığını söyleyeyim. Adından da çıkarabileceğiniz gibi yemeklerle ilgili bir uygulama. Bitirdiğimde, yemek tarifleri, pişirme önerileri, pişirme saati ve "Bugün Ne Pişirsem?" servisleri ile birlikte gelecek :) Kısacası, yemek yapmak üzerine kurulu bir uygulama. 
 Ne ile yaptığıma gelince; Flash ile yapıyorum. Bu sayede hem yapım hızı hızlanacak (her ne kadar bilmediğim bir platform olsa da :)) hem de Adobe Photoshop ile daha uyumlu kullanıcam. :) Symbian C++ veya Java platformlarını seçmememin nedeni ise "zorlaması". 

Dile gelirsek, tamamen TÜRKÇE! Bu da bu yazılımın sevdiğim kısımlarından :) Bazılarınız Flash ile uygulama yapmaya kalkıştıysa bile Symbian'ın zorluk çıkardığını bilirsiniz :) Mesela Sanal Klavye sorunu çıkıyor :) Ayrıca bir de akselometre (sensör) kontrolünü de yakalamanız lazım. Çünkü ekranı döndürdüğünüzde uygulama çok küçük bir hale geliyor. Bazı uygulamalardaki gibi "Lütfen uygulamanın düzgün çalışabilmesi için ekranı eski haline çevirin" uyarılarından koyucam :) Nokia'nın bu konuda pek yardımcı olduğunu söyleyemem ^^

Bunun dışında, Ovi App Wizard ile de blogun bir takip uygulamasını hazırladım :) Umarım yayınlandığında daha fazla kişi bloguma gelir ^^