Blogger Widgets

25 Temmuz 2011 Pazartesi

Tatildeyim

Merhaba.

Size bundan önceki birkaç yazımda tatile çıkacağımdan bahsetmiştim. 1 aydır da tatildeyim, aktif olmadığımdan anlamışsınızdır zaten. Aslında blogumla ilgili hiçbirşeye bakmayacağıma dair kendimle iddiaya da girmiştim desem yalan olmaz. Kendimi biraz uzaklaştırmaya çalışıyordum. Ancak 72 (bugünle beraber 74) iletişim formu işleri gittikçe zorlaştırmaya başladı. Bu nedenle de yakın zamanda gelen (2-3 gün önce) e-postalardan bazılarına yanıt verdim. Ancak bundan sonra, 2 Eylül'e kadar sorularınızı yanıtlayamayabilirim.


Bu nedenle blogumu takip eden ve benden yanıt alamayan herkesten özür diliyorum. Çok yakında onlara da yanıt ileteceğim.

 Hepinize iyi günler (ve de iyi tatiller)

6 Temmuz 2011 Çarşamba

Yeni güncelleme ile neler geldi?

Bildiğiniz gibi C5-03'üm var. Nokia Symbian telefonlar için güncelleme yapacğaını duyurmuştu. C5-03 güncellemesi de bugün geldi. İnceleyip, buraya yazayım dedim. 


Öncelikle güncelleme ile telefon bariz bir hızlanma yaşıyor. Bir dediğinizi iki etmiyor yani. iPhone'a yaklaşmış "Bastığında açılma" konusunda. Menü tuşuna bastığınızda hemen açılıyor! Müthiş.



Diğer bir büyük güncelleme ise tarayıcıda. Tarayıcı yeni sürümü ile müthiş görünüyor. Aynı zamanda yeni FlashLite desteği ve de HTML 5 motoru da mevcut. Aynı zamanda gereksiz şeyler atılmış, internete daha fazla alan bırakılmış. Sekmeli gezinti yapabilmek de mümkün. Bu tarayıcının arayüzü bildiğimiz Symbian Anna tarayıcısı :) Ayrıca, üstteki adres çubuğunu çok seveceksiniz...


Burada orjinal tarayıcı ile yaptığım HTML 5 testi görünüyor. Tarayıcı puanı 123. iPhone ile yaparsanız 134, Nokia N9 ile yaparsanız 283, Samsung Galaxy S II ile yaparsanız 184 ve de Opera Mobile 11 ile yaparsanız 269 puan alıyorsunuz. Tarayıcımızın eksiği var ancak düzeltilebilir :)

Bu testi siz de uygulamak isterseniz www.html5test.com adresine telefonunuz ile girin. Ah, ve de eski tarayıcı ile aldığım puan ise yalnızca 3. :)


Mesajlar'a gelen yenilik ile duygu ifadelerini kullanabiliyorsunuz. Hem animasyonlu hem de animasyonsuz seçenekleri mevcut. Henüz denemedim fakat her telefon ile kullanılabilirdir sanırım. Elbette S60v5 ve S60v3 arasında her telefonda kullanılabilir.  Muzip durmuyorlar mı? :)

Ovi Maps'te hızlanma görülüyor. Özellikle 3D modellerde yavaşlama minimum seviyede. Kilit ekranı değişmiş. C5-03'te N8 stilinden saat ve kilit aç butonu, 5230'da ise "Swipe to unlock" butonu bulunuyor :)

İyi günler :) 



3 Temmuz 2011 Pazar

S^3 Temalarını S^1'e Portlamak


Nokia X7 çıktığından beri, herkes temasını istemeye başladı. Ee, Symbian^1 tema yapımcıları da durmadı, eksikleri çok olan temalarını çıkarmaya başladılar. Ben de bu port işlemini yapayım dedim ve "Midnight Gray" adını verdiğim port temama başladım. Şimdilik eksikleri çok. Henüz v0.3 aşamasında. Gerçekten eksikleir çok kısmında abartmıyorum. Hemen temanın v0.3 önizlemesini ve eksiklerini göstereyim. Kırmızı ile içine aldıklarım eksik yerleri.


Öncelikle tamamen değişik gördüğünüz Anna ikonları mevcut. Liste ve araç çubuğu ikonları da buna göre değiştirildi. Alt tuşların bulunduğu kısım da, midnight temalarına göre düzenlendi. Belli olmasa da, telefonunuzda o kısım, tamamen siyah olarak görünmeyecek.

Diğer bir eksik, kaydırma çubuğu. Bunu da değiştireceğim, ve de çok güzel görünecek :) Son eksik ise, şarj ve çekim belirticileri. Onları da orjinaline göre aynı yapacağım.

Burada gördüğünüz gibi, ne kadar uğraşsam da Ayarlar ve bağlantı gibi ikonları henüz değiştirebilmiş değilim. Onlar da orjinal Anna ikonları ile değiştirilecekler...

Burada aslında eksik yaptım. Herneyse, eksiği sonra söyleyeceğim. Burada, saat ikonu S^3 saati ile tamamen değiştirilecek, şarj ikonları değişecek ve de mavi renkler beyaza dönüştürülecek. Aynı zamanda da Telefon Rehber ve diğer siyah arkplanlar da orjinali ile değiştirilecekler. Burada Haritalar ikonun arkasında bulunan alan ise bildiğimiz dokunduğumuzda oluşan alan. Bu orjinali ile aynı :)

İşim bittiğinde tıpkı bu tema görünecek :)

İyi günler, bekleyişte olun. Çok yakında geliyor...