Blogger Widgets

27 Nisan 2012 Cuma

Yeni Nokia Asha 302

Bugün itibariyle yeni Nokia Asha 302 stoklarımıza girdi. Fiyatı şu anda 449 tl den satışa sunuldu. Cihazı kısaca özetlemek istedim.

Öncelikle ilk bakışta Nokia c3 ve Nokia e6 karışımı olarak ayarlanmış gibi duruyor. 2.4" lik gayet şık ve parlak bir ekranla , S40 Platformunda karşımıza gelen bu cihaz 99 gram ağırlığında. 


Kullanıcılarına 2g ile 9 saat konuşma süresi sunuyor. 3g görüntülü görüşme yapamıyoruz ancak 3.5g hızında internete bağlanmak mümkün ayrıca 1 ghz işlemciye sahip.


Chat seven kullanıcılar için WhatsApp,Facebook gibi sosyal ağları desteklerken iş alanında kullanacak olan müşteri kitlesini de unutmayıp Push mail özelliğini entegre etmişler ve tam 32 gb a kadar harici hafızayı arttırmak mümkün. FM radyo özelliğini bu cihazda da unutmayan Nokia'ya ayrıca teşekkürler :)

Cihazı kullanırken gözüme ilk çarpan şey tuş takımının gayet rahat , yumuşak bir yapıya sahip olmasıydı. Kesinlikle sade , kolay kullanım ve şık bir cihaz olarak nitelendirebiliriz.

Sanırım Nokia kullanıcıları Asha ailesinin 302 sini çok sevecekler.



Detaylı soru ve cevaplar için kardeş sitemizi de ziyaret etmenizde fayda var: www.mynokiacare.com

İbrahim KIZILIRMAK

22 Nisan 2012 Pazar

PureView, ImageSense'e karşı


2005'te, Carl Zeiss lense sahip ilk Nokia'yı görmüştük, Nokia N90'ı. 2007'de 5 MP kamerası ve üstün lensi ile N95 karşımıza çıkmıştı. 2010'da karşımıza çıkan Nokia N8, 12 megapiksel kamerası ile diğer akıllı telefonlara kamera açısından yine çok büyük bir fark attı. 2012'de ise Nokia çıtayı oldukça yükseltti, üstelik üreticilerin çoğu 8 MP, çok azı da 12 MP kameraları duyururken: Hem Xenon hem de LED Flash'a sahip, Image Oversampling ve PureView Pro görüntüleme teknolojisini barındıran, 1080p video kaydedebilmenin yanında Nokia Rich Recording desteği sunan üstün performanslı, üstün multimedya akıllı cihazı -üstelik birçok üreticinin küçük görüğü Symbian işletim sisteminin sınırlarını zorlayan- Nokia 808 PureView.

Mobile World Congress 2012'de ödülleri toplayan Nokia 808 PureView tüm akıllı telefon üreticilerini şoka soktu. Bu cihaz için izdiham yaşandı ve birden tüm odak noktası Nokia ve onun muhteşem cihazı Nokia 808 PureView oldu. Hatta, Huawei'nin muhteşem görünen akıllı telefonlardan oluşan at heykeli de 808 PureView'in kamerasına maskara oldu. 

Çok geçmeden, HTC tarafından yanıt geldi. 41 megapiksel kameranın oldukça gereksiz olduğunu ve ImageSense adlı bir görüntüleme teknolojisini HTC One X ve HTC One S adlı iki akıllı telefonlarında kullandıklarını açıkladılar.

İkisi de muhteşem, özellikle de şimdiki akıllı telefonlara bakıldığında çok üstünler. Ancak hangisi daha üstün? Uydu görüntüleme sistemini akıllı telefonlara küçülten PureView mi, yoksa çok canlı ve net görüntüler elde edebilmenizi sağlayan ImageSense mi? 


PureView
PureView teknolojisi basitçe piksel birleştirme esasına dayanıyor. Nokia 808 PureView'de kullanılan üst düzey Carl Zeiss lens 41 MP sensör gerçekten çok kaliteli. Ancak, Nokia'nın da açıkladığı gibi tüm akıllı telefon kullanıcıları için 41 MP oldukça gereksiz. Ancak, PureView'in gücü 41 MP sensörden geliyor.

Nokia 808'in kamera yazılımında "PureView" modu bulunuyor. Bu modu seçerseniz size üç farklı çözünürlükte çekim yapabilmeniz için seçenekler sunuluyor: 2 MP, 5 MP ve 8 MP. Nokia, en kaliteli fotoğrafları 5 MP modunda elde edebileceğinizi belirtiyor.

Fotoğrafı çektiğiniz bir saniye içerisinde 41 MP, Nokia'nın özel akıllı algoritmaları ile birleştiriliyor. Bu sayede renklerin hem doğal, hem parlak; görüntünün hem gürültüsüz hem de keskin olması sağlanıyor. Nokia Belle FP1 ve kullanılan CPU ile GPU sağolsun, bütün bu işlem bir saniyeden de küçük bir zaman diliminde gerçekleştiriliyor. 


PureView aynı zamanda size muhteşem detayları da sunuyor. 1080p video kaydederken 4 kata kadar, 360p video kaydederken 12 kata kadar detay kaybetmeden yakınlaşma imkanı veriyor. Fotoğraf çekerken ise 5 MP modda 3 kata kadar detay kaybetmeden zoom yapabilme imkanınız var.



Yalnızca bu kadar değil, video çekimleri de düşünülmüş. PureView, 1080p Full HD çözünürlükte videoları anında kaydedebiliyor. Ancak bunun yanında size neti çok net ve çok gerçekçi veren bir özellik ve kullanılmış: Nokia Rich Recording. Bu özellikte de Nokia'nın özel akıllı algoritmaları kullanıldı ve insan kulağının algılayamadığı sesleri de toplayıp, en kaliteli sesi sunuyor. İşte bir video:


Nokia 808 PureView ile çekilmiş bir fotoğraf
ImageSense
ImageSense ise genellikle hız ve hoş görüntüden yana. ImageSense kullanan iki cihaz da çok hızlı fotoğraflar çekebiliyor. Telefonunuz ile fotoğraf çekerken, "Zero Shutter Lag" özelliği devreye giriyor. Bu sayede fotoğraflarınız çok hızlı ve anlık oluyor. Devamlı fotoğraf çekmek isterseniz saniyede 10 fotoğraf çekebiliyorsunuz!


ImageSense ile cihazınız daima odakta oluyor. Bir objeyi yakından veya uzaktan çekmek için bu özellik muhteşem iş görüyor! Çektiğiniz fotoğraflar daima çok net görünüyor.


Cihazda kullanılan f/2.0 diyafram açıklığı düşük ışık koşullarında bile daha net görüntüler elde edebilmenizi sağlıyor. ImageSense sayesinde Flash yerine diyafram açıklığına güveniliyor. Gece çekimlerinde, korkmanıza hiç gerek kalmıyor.


Flash'tan bahsetmişken HTC SmartFlash sayesinde Flash'ın yarattığı ışık ve parlama sorunları ortadan kalkıyor. Bu sayede kırmızı göz, cilt parlaması ve renk atması gibi sorunlar anında gideriliyor ve ortaya çok gerçekçi bir fotoğraf çıkıyor.


HDR kamera özelliği ise, arttırılmış gerçeklik sunuyor. Hoş görünmeyen bir fotoğraf HDR sayesinde daha parlak, daha hoş görünüyor.


HTC ImageSense ile çekilmiş bir fotoğraf
Sonuç
Eğer daha kaliteli fotoğraflar elde etmek istiyorsanız PureView'i tercih edin. Daha hızlı fotoğraflar çekmek isterseniz ImageSense'i öneririz. Ancak eğer her an yanınızda profesyonel fotoğraf makinelerinden pek eksiği olmayan bir cihaz isterseniz Nokia 808 PureView sizin olmalı.

Nokia Lumia 900 neden rakiplerinden daha iyi?

Nokia Lumia 900, Nokia'nın şu ana kadar kullanıcılarına sunduğu en iyi akıllı telefon olma özelliğini taşıyor. Elbette ardından favorilerimizden biri olan Nokia 808 PureView geliyor. Nokia Lumia 900'ü bu kadar iyi yapan nedir? Karşısında HTC One X, iPhone 4S ve Samsung Galaxy Nexus gibi cihazlar bulunurken, neden Nokia Lumia 900'ü seçmeniz gerektiğini anlatıyoruz.

Tasarım

Açıkça söylemek gerekirse, Nokia N9'u gördüğümüzde bu tasarımın 10 yıl gelecekten günümüze geldiğini sanmıştık. Elinize harika oturuyor ve otobüste çıkardığınızda herkes size bakıyordu. Nokia Lumia 900'ün tasarımı Nokia N9'a çok benziyor ancak daha görkemli ve daha büyük. Şu ana kadar gördüğümüz en iyi akıllı telefon tasarımı.

iPhone 4S, Apple'ın minimalist tasarımını devam ettiriyor. İnce, hoş bir kasaya sahip olsa da tamamen düz olması sebebiyle elinize güzel oturduğunu söyleyemeyiz.

HTC One X hem ince, hem sağlam hem de beyaz kasası oldukça etkileyici. HTC'nin birçok akıllı telefonundaki kasa tasarımına benzese de oldukça hoş görünüyor ve elde sağlamlık hissi uyandırıyor. Ancak, artık HTC tasarımları yaygınlaştığından pek dikkat çekici olduğunu söyleyemeyiz.

Galaxy Nexus, açıkçası her anlamda kaybediyor. Nokia Lumia 900'ün kalın kasası ona hoş bir görünüm sağlarken, Galaxy Nexus o kadar da şık görünmüyor. Sıradan Samsung tasarımlarından biri ve önceki Nexus cihazlara da çok benziyor. Elinizle tuttuğunuzda sağlamlık hissinden oldukça farklı bir his veriyor, plastikten yapıldığı için sağlam görünmüyor. 

Arayüz

Nokia Lumia 900, Windows Phone 7'de kullanılan sıradışı Metro arayüzünü kullanıyor. Diğer cihazların yanı sıra, Nokia Lumia 900'de abartılı parlamalar veya nerede olduğu belirsiz vurgulamalar bulunmuyor. Live Tiles özelliği sayesinde Tweet'lerinizi, galerinizdeki fotoğrafları, XBOX Live karakterinizi, en son gelişmeleri ve bunlar gibi daha binlercesini ana ekranınızda görebiliyorsunuz.

Metro arayüzünün kullanımı çok kolay, arayüz geçişleri hızlı ve etkileyici. Alt menüler biraz karışık. Klavye ile yazmak ise çok eğlenceli. Alt-menüler ile çok uğraşmıyorsanız Metro UI kusursuz bir arayüz ve diğerlerini ezip geçiyor.

iPhone 4S, hoş ikonlardan ve hızlı geçişlerinden meydana gelen Cocoa arayüzünü kullanıyor. Cocoa arayüzü oldukça minimalist ve sade. Aynı zamanda akıllı telefonun tasarımına da çok güzel uyuyor. Kullanımı kolay ve eğlenceli. Fakat fazla parlatma ve abartıların olması nedeniyle vurgunun nerede olduğu anlaşılmıyor.

HTC One X, Android akıllı telefonlardaki en kaliteli arayüz olan HTC Sense'i kullanmakta. HTC Sense hızlı, akıcı ve göz alıcı. Çok kaliteli ikonlara sahip ve bunun yanında fonksiyonlarını da kaybetmiyor. Ana ekran geçişleri ve ev ekranı widgetları çok hoş görünüyor. Fakat aşırı abartılı olması bir süre sonra insanın canını sıkıyor. Klavye'nin de iOS veya Windows kadar kullanışlı olmadığını belirtelim.

Galaxy Nexus, Ice Cream Sandwich ile gelen orijinal arayüzü kullanıyor. Arayüz genellikle siyah renklerden oluşuyor ve oldukça sade. Fonksiyonlarını kaybetmeyen arayüz Galaxy Nexus'un en iyi taraflarından biri. Ancak ev ekranı widgetları o kadar da kaliteli görünmüyor ve Android'in genel sorunu olan klavyenin HTC One X'den bile daha kötü sonuçlar verdiğini de ekleyelim.

İnternet Tarayıcısı
Nokia Lumia 900, Internet Explorer 9 kullanıyor. Internet Explorer 9, karşılaştırmadaki diğer tarayıcılara göre oldukça kolay ve sade bir arayüze sahip. Gelişmiş HTML 5 desteği ve donanım hızlandırma ile öne çıkan Internet Explorer 9; Nokia Lumia 900'ün LTE 4G bağlantı hızı ve devasa ekranı ile muhteşem bir deneyim sunmakta. LTE 4G ile diğer tarayıcılardan kat kat hızlı internet sitelerini açabiliyor. Flash desteğinin olmaması ise bir eksi.


iPhone 4S, Safari adlı tarayıcı kullanıyor. Safari oldukça hızlı ve HTML 5 desteği sunuyor. Aynı zamanda arayüzü hızlı ve öğrenmesi çok kolay. 3.5" küçük bir ekrana sahip olması ve tarayıcının iki bardan meydana gelmesi nedeniyle sayfalara çok küçük bir alan kalıyor. Flash desteği olan internet sitelerine giremiyorsunuz. iPhone 4S'te bulunan HSDPA+ ile sayfalar Lumia 900'e göre çok geç de olsa hızlı açılıyor.


HTC One X, Android tarayıcısı ile birlikte geliyor. Arayüzü gayet sade. Sayfaların açılma süreleri çok kısa. Aynı zamanda HTML 5 ve Flash desteği mevcut. 4 çekirdekli işlemcisi ile 4G LTE'li Nokia Lumia 900'ün hemen altına yerleşiyor.


Galaxy Nexus da Android tarayıcısı ile birlikte geliyor. Ekran büyüklüğü ve ICS arayüzünün sadeliği ile sayfalara çok büyük bir alan kalıyor. Sayfalar hızlı açılıyor. HTML 5 ve Flash desteği bulunuyor. Görünüşe göre iPhone 4S bu konuda sonuncu sırada.


Kamera
Nokia Lumia 900 oldukça gelişmiş bir kameraya sahip. 8 MP çözünürlüğündeki bu kamera aynı zamanda CarlZeiss lense, Çift LED Flash'a ve Video Sabitleme özelliğini de barındırıyor. 720p HD videolar çekebiliyor. Çektiğiniz fotoğrafları ışık hızı ile Facebook'ta paylaşabiliyor.

iPhone 4S'in kamerası tamamen yenilenmiş bir lense sahip. Bu lens sayesinde oldukça çarpıcı görüntüler elde edebiliyor. 1080p HD videolar kaydedebiliyor. LED Flash'a ve video sabitleme özelliğine sahip. Aynı zamanda fotoğraflarınızı iPhone'unuz üzerinden de düzenleyebiliyorsunuz.


HTC One X, HTC'nin yeni teknolojisini içeren ImageSense'li LED flash'lı 8 MP kameraya sahip. Kamera inanılmaz net görüntüler çekiyor. Bunu da ImageSense teknolojisine sahip.


Galaxy Nexus, bu konuda en kötüsü. 5 MP standart kameraya ve tek LED flash'a sahip. Bu konuda HTC One X birinci, iPhone 4S ve Lumia 900 de ikinciliği paylaşıyor. (Her koşulda Nokia 808 PureView akıllı telefonlar arasında en iyi kameraya sahip.)


Sonuç
Nokia Lumia 900: Neredeyse hepsinden en yüksek notu alan Nokia Lumia 900 işte bu yüzden iyi. Cihazın ortalama özellikleri akıllı telefonlara göre oldukça yüksek. Tasarım, İnternet (Bağlantı), Arayüz ve Kamera açısından en yüksek ortalamaya sahip. Lumia 900 4 üzerinden 3.75 puanla birinci oluyor.


iPhone 4S: iPhone 4S kesinlikle kusursuz olmayan bir akıllı telefon. Hiçbir alanda en yüksek notu alamadı ancak aldığı puanların hepsi oldukça yüksek! Ortalama olarak üçüncü oluyor ve 4 üzerinden 3 alıyor.


HTC One X: HTC One X, bazı açılardan kusursuz, ancak bazı açılardan not kaybediyor. Yine de, üçün altında verdiğimiz notu yok ve kesinlikle alınabilir. Özellikle kamerası için. One X'e verdiğimiz puan 4 üzerinden 3.5.


Galaxy Nexus: Galaxy Nexus, ortalama olarak en düşük puanı alıyor. İki açıdan kusursuz olsa bile, kamera ve tasarım açısından en düşük notları aldı. Ortalamaya bakıldığında puanı 4 üzerinden 2.75 ile sonuncu.

21 Nisan 2012 Cumartesi

T.C.K Final SP1 : Dünya'nın en büyük CFW projesi


Dünya'nın en kapsamlı CFW projesini Symbian Türkiye'e duyurmaktan mutluluk duyarız! T.C.K ekibi tarafından hazırlanan CFW projesi, tam olarak 11 akıllı telefon için aynı anda 55 farklı yazılım sunuyor. Herkesin zevkine göre %100 kişiselleştirilebilir ve güvenli CFW'ler aynı zamanda da Nokia cihazınızın sınırlarını zorluyor.

T.C.K CFW'lerinin ayrıntılı özellik listesine ulaşmak için buraya tıklayın.

Eğer Nokia cihazınız aşağıdakilerden biri ise siz de bu CFW'yi yükleyebilirsiniz:
  • Nokia 5228 V51.1.002
  • Nokia 5232 V51.1.002
  • Nokia 5232 V51.1.002
  • Nokia 5230 V51.0.002
  • Nokia 5235 V51.6.002
  • Nokia 5250 V30.0.002
  • Nokia 5530 V40.0.003
  • Nokia 5800 V60.0.003
  • Nokia X6 V40.0.002
  • Nokia N97 V22.0.110
  • Nokia N97 V22.0.110



Cihazınıza Yükleyin

Burada herşeyi adım adım takip ederseniz sorunsuz bir şekilde CFW'mizi kurmuş olacaksınız.


Bu aşamada bilgisayarımızda sürücü/program çakışmasını engellemek için mevcut sürücü ve programları kaldırmamız gerekecek. Bilgisayarınızdan aşağıdaki programlar varsa kaldırın:

  • Nokia Connectivity Cable Driver
  • Nokia Flashing Cable Driver
  • Nokia Suite
  • Nokia Pc Suite
  • Nokia Ovi Suite
  • PC Connectivity Solution

Programlar varsa ve kaldırdıysanız bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Windows 7 ve Vista kullananlar için: Bilgisayarınız açıldıktan sonra Bilgisayar'a sağ tıklayıp 'Özellikler'e girin. Çıkan pencerenin sol bölmesindeki 'Gelişmiş sistem ayarlarları'na tıklayın. Daha sonra 'Donanım' sekmesine gelip 'Aygıt yükleme ayarları'na tıklayın. Buradaki pencerede önce 'Hayır,' ile başlayan cümleyi daha sonra çıkan seçeneklerden 'Sürücü yazılımını,' diye başlayan cümleyi seçin ve 'Tamam' diyerek pencereleri kapatın.



ADIM 1 Bu sayfadaki "Eklentiler" kategorisinde bulunan "OGM JAF PKEY Emulator v5"i indirin. Arşiv içerisinden çıkarttığınız dosyaları sırasıyla kurun:
  1. JAF Sürücüsü Otomatik Kurulum By Rambo_FT.exe
  2. Nokia_Connectivity_Cable_Driver_tur.msi
  3. Nokia_Flashing_Cable_Driver.msi
  4. JAF_1.98.62 Tr.exe
  5. OGM_JAF_PKEY_Emulator_v 5.exe dosyasını kopyalayın ve C:\Program Files\Odeon\Jaf (64-bit sistemler için C:\Program Files (x86)\Odeon\Jaf) içine yapıştırın. Daha sonra bu dosyaya sağ tıklayıp Gönder > Masaüstü (kısayol oluştur)'u seçin. Ardından masaüstünüze gelip bu dosyanın kısayoluna sağ tıklayın ve Özellikler'e tıklayın. Çıkan pencerede 'Uyumluluk' sekmesine tıklayın ve ayarlarının aşağıdaki gibi olmasını sağlayıp 'Tamam'a tıklayın.


Eğer 64-Bit işletim sistemi kullanıyorsanız, aşağıdaki işlemi yapın:


C:\Program Files (x86)\Odeon klasörünü kopyalayın ve C:\Program Files\ içine yapıştırın.




ADIM 2 Telefonunuza uygun indirdiğiniz arşivin içinden çıkan dosyaları telefonunuzun RM koduna göre aşağıdaki klasörlerden birinin içine atın. Bu klasörler yoksa siz oluşturun. 64-Bit işletim sistemleri içinde aynı klasöre atacaksınız.



Nokia 5228-5232-5233 RM-625 için: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-625
Nokia 5230 RM-588 için: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-588
Nokia 5235 RM-588 için: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-588
Nokia 5250 RM-684 için: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-684
Nokia 5530 RM-504 için: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-504
Nokia 5800 RM-356 için: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356
Nokia X6 RM-559 için: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-559
Nokia N97 RM-505 için: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-505
Nokia N97 Mini RM-555 için: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-555



Masaüstündeki OGM_JAF_PKEY_Emulator_v 5 kısayoluna çift tıklayarak çalıştırın ve çıkan pencerede GO'ya tıklayın.



Windows Vista ve 7 kullananlar için: OGM_JAF_PKEY_Emulator_v 5 kısayoluna sağ tıklayıp Özellikler'e girin. Uyumluluk sekmesine girip aşağıdaki resimde görüldüğü gibi ayarları değiştirip 'Tamam'a tıklayın. Daha sonra bu kısayola çift tıklayıp çalıştırın.


T.C.K v1 Final SP1 Hatasız C6v42 CFW -> N97/X6/5800/5530/52XX <- Hepsi İçin 5 Farklı CFW |15.04.2012


T.C.K v1 Final SP1 Hatasız C6v42 CFW -> N97/X6/5800/5530/52XX <- Hepsi İçin 5 Farklı CFW |15.04.2012


Önünüze bir JAF penceresi çıkacak. JAf penceresinde BB5 sekmesine tıklayın. Tıklama kutucuklarını soldan-saa doğru takiben sırasıyla şöyle işaretleyin:



1) El ile flash'ı işaretle
2) Kapalı USB'yi işaretle
3) Fab. Ayarı'nı işaretle
4) Normal Mod'u işaretle
5) CRT 308'in işaretini kaldır



Sonuç aynen aşağıdaki gibi olmalıdır:


T.C.K v1 Final SP1 Hatasız C6v42 CFW -> N97/X6/5800/5530/52XX <- Hepsi İçin 5 Farklı CFW |15.04.2012


Son olarak INI Seç.'e tıklayın. Telefonunuza göre çıkan listeden bir seçim yapın:



Nokia 5228-5232-5233 RM-625 için: RM-625 Nokia 5232/5233 CABLE
Nokia 5230 RM-588 için: RM-588 Nokia 5230 CABLE
Nokia 5235 RM-588 için: RM-588 Nokia 5230 CABLE
Nokia 5250 RM-684 için: RM-684 Nokia 5250 CABLE
Nokia 5530 RM-504 için: RM-504 Nokia 5530C-2 CABLE 5530
Nokia 5800 RM-356 için: RM-356 Nokia 5800D-1 XPRESSMUSIC CABLE 5800
Nokia X6 RM-559 için: RM-559 Nokia X6-00 CABLE 5800
Nokia N97 RM-505 için: Nokia N97-1 CABLE N97
Nokia N97 Mini RM-555 için: Nokia N97-4 MINI CABLE N97 MINI



Nokia 5250 kullanıcıları İçin: Bu telefon listede yer almamaktadır. Telefonu listeye katmak için JAF'tan çıkın ve buraya tıklayarak dosyayı indirin ve ismini 'jaf_nok4models.ini' olarak değiştirip C:\Program Files\Odeon\Jaf (64-bit kullananlar için C:\Program Files (x86)\Odeon\Jaf) içine atıp eskisiyle değiştirin. Bundan sonra gerekli adımları tekrarlayın, telefonunuz listede görünecektir.


T.C.K v1 Final SP1 Hatasız C6v42 CFW -> N97/X6/5800/5530/52XX <- Hepsi İçin 5 Farklı CFW |15.04.2012


ADIM 3 JAF'ta telefonunuzu seçtikten sonra 3 özelliğin önündeki işaret yeşil renkte parlayacaktır.



Parlaması gereken özellikler: MCU, PPM ve APE Değişim.


T.C.K v1 Final SP1 Hatasız C6v42 CFW -> N97/X6/5800/5530/52XX <- Hepsi İçin 5 Farklı CFW |15.04.2012


Eğer özellikler burada belirtildiği gibi parlamıyorsa bir yerde hata yapmışsınızdır. Mutlaka en baştan başlayarak adımları tekrarlayın.



Bazı üyeler, bu adımda programın 'Statü ve Sonuçlar' kısmında çıkan 'Mevcut diller' kısmına bakarak CFW'nin dilinin hangisi olduğunu öğrenmeye çalışıyorlar. Burada yanlış bilgi verilmektedir. Siz hangi dil dosyalarını indirmişseniz, CFW'niz o dilde yüklenecektir. Eğer hangi dil dosyalarını indirdiğinizi hatırlamıyorsanız tekrar indirin.



ADIM 4



Dikkat!



Bu adımda telefonunuzdaki tüm veriler silinecektir! Veri kaybı yaşamak istemiyorsanız:



- Telefonda kayıtlı rehber kişileriniz varsa bunları SIM'e kopyalayın.
- Ajanda, Not bilgileriniz varsa bunları elinizle bir bir kağıda kalemle yazın. Çünkü Dosya yöneticisinden alacağınız yedekler C6v41 portuna geçtiğinizde çalışmamaktadır.
- Telefonun hafıza kartında önemli bilgilerinizi bilgisayarınıza kopyalayın.



Veri yedeklemesi yaptıktan sonra, önce telefonunuzu kapatın, USB kablosunu hem telefonunuza hem de bilgisayarınıza takın. Şimdi JAF programının içerisindeki sağ kısmında yer alan 'FLASH' butonuna tıklayın ve çıkan soruya 'Evet' deyin. Daha sonra telefonunuzun açma-kapatma düğmesine çok kısa sürede basın ve basılı tutmadan elinizi çekin. Bilgisayar flash sürücülerini görmeye başlayacağı için ilk denemede telefonunuza flash atılamayabilir. Fakat vazgeçmeyin, 3-4 defa daha 'FLASH' butonuna tıklayıp, telefonun açma kapama düğmesine basın. Bir noktadan sonra telefonunuza flash atılacaktır.



Herhangi bir nedenden dolayı telefonunuzun ekranı beyaz iken flash sonlanırsa, telefonunuzun pilini çıkarıp-takın ve tekrar 'FLASH' butonuna basıp, telefonun güç düğmesine basın.



Flash durumunu JAF programının 'Statü ve Sonuçlar' kısmından takip edebilirsiniz. JAF'ta bir hata ile karşılaşırsanız, telefonun flashının durduğu anda, 'Statü ve Sonuçlar' kısmının son 10 satırını kopyalayıp, konuya cevap olarak yapıştırın ve sorununuzu anlatın. Mutlaka bir çözüm bulunacaktır.



JAF telefonunuzu görürse 'Statü ve Sonuçlar' kısmında hızlı bir şekilde sonuçlar akmaya başlayacaktır. Flashlama aşamaları şu şekildedir (telefonunuzun ekranını izleyin):



1) Telefonunuz beyaz bir ekran olarak açılır ve uzun bir süre böyle kalır.
2) Telefonunuz 1 kere kapanıp-açılır ve 'Local Mode' yazısı görürsünüz.
3) Telefonunuz 1 kere daha kapanıp-açılır ve 'Test Mode' yazısını görürsünüz.
4) Telefonunuz son kez kapanıp-açılır ve T.C.K açılış ekranını görürsünüz:


T.C.K v1 Final SP1 Hatasız C6v42 CFW -> N97/X6/5800/5530/52XX <- Hepsi İçin 5 Farklı CFW |15.04.2012


Bu adımdam sonra telefonun USB kablosunu çıkarabilirsiniz.



ADIM 5 Telefonunuz açıldıktan sonra 1-2 dk. bekleyin, telefon kendine gelsin. Daha sonra Menü >> Araçlar >> Dosya yöneticisi'ne girin. Hafıza kartınıza girin ve Seçenekler >> Hafıza kartı seçenekleri >> Biçimlendir >> Evet'i seçin. Hafıza kartınızın biçimlendirilme işlemi tamamlandıktan sonra telefonunuzu kapatın. Kapandığından emin olduktan sonra sırasıyla telefonun Yeşil (Yes) - Kırmızı (No) - Kamera - Açma-kapatma tuşlarına basın ve telefon açılıp, Ay Yıldız ekranı geçene kadar bekleyin. Sonra bu tuşları bırakabilirsiniz. Burada telefonunuza hard format atmış oldunuz.



Hard formattan sonra sadece T.C.K v1'e özgü olarak, ülke, tarih, saat sorguları gelmez. Hard format attığınızı saatin 09:00 oluşundan anlayabilirsiniz.



Bundan sonra telefonunuzu aktif olarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Kurulum tamamlanmıştır.
Yazılım güncellemelerini yapmayınız. Sorunlara neden olabilir. Sadece Müzik Çalar'ı güncelleyebilirsiniz.
T.C.K'nın devasa projesine katkıda bulunmak isterseniz, bağış yapabilirsiniz! Buraya Tıklayın

15 Nisan 2012 Pazar

Fertile Ceres Ozone Geliştirici Ekibi'ne Katılın

Fertile Ceres ile büyük bir başarı elde ettik. Dünya üzerinde benzeri görülmemiş özellikleri barındıran yazılımımızın yalnızca bir cihazın için çıkarttığımız Önizleme sürümü bile Symbian Türkiye'nin hatırı sayılır derecedeki trafiğini üçe, hatta dörde katlamaya yetti.

Yalnızca birkaç hafta önce, Fertile Ceres'in tüm S60v5 Nokia akıllı telefonlara geleceğini duyurduk. Bu bizim için oldukça büyük bir adımdı ve Feature Pack'lerimizi tüm S60v5 cihazlar için hazırlıyoruz. Geçen hafta ise daha büyük bir duyuru yaptık ve tüm Nokia Belle akıllı telefonlar için Fertile Ceres Ozone'u hazırlamakta olduğumuzu duyurduk. Harika bir arayüz, ki biz bu arayüze Crossroad UI adını verdik, muhteşem performans ve diğer inanılmaz özelliklere sahip olan Fertile Ceres Ozone ismi bile birçok kişiyi heyecanlandırmaya yetti.

Şimdi ise Crossroad UI üzerinde çalışmalarımız meyvelerini veriyor. Ancak bir ekibe ihtiyacımız var. Fertile Ceres Ozone Geliştirici Ekibi'ne katılmak isterseniz yalnızca bize aşağıdan söyleyin. İşte bize yardım edebileceğiniz konular şu şekilde:
  • Nokia Belle cihazınız mı var? (N8, C7, C6-01, E6, E7, X7, 701, 603 ve 700) Cihazınızı test cihazı olarak kullanabilmemize izin verin. Fertile Ceres Ozone'u ilk olarak siz görün, kullanın.
  • Firmware düzenleme konusunda yetenekli olduğunuzu düşünüyor musunuz? Bu konuda deneyiminiz var mı? Daha önce hiç firmware modlayıp, kullanıcılara sundunuz mu? Eğer bunların cevabı evet ise bize firmware düzenleme konusunda yardımcı olabilir, tüm Fertile Ceres Ozone kaynağına erişebilirsiniz.
  • Fertile Ceres Ozone'u duyurabilirsiniz. Biz duyurduğumuzda, tek ihtiyacımız olan biraz tanıtım. Bunu bize siz sağlayabilirsiniz. Sosyal medya artık internet ve insanların önemli bir parçası. Siz de arkadaşlarınıza Fertile Ceres Ozone'u Facebook, Twitter ve Google+ gibi sosyal ağlar üzerinden tanıtabilirsiniz.
  • Daha önce hiç vektörel grafiklerle veya Carbide Theme Editor ile uğraştınız mı? Nokia Belle için tema yaptınız mı? Bu konuda deneyiminiz varsa Crossroad UI izlerini taşıyan ana temamızı birlikte geliştirelim.
Bizimle birlikte Ozone'u geliştirmek istiyorsanız aşağıya istediğiniz görev ile birlikte yorum olarak yazın veya buradan bize e-posta gönderin.

10 Nisan 2012 Salı

Nokia Lumia'yı Kullanıcılarına Sorduk #1

Lumia 800: Ekstra sosyal
Nokia'nın Lumia ailesi Dünya'nın dört bir köşesinde şiddetle arzulanan akıllı telefonları içeriyor. Bunlardan birisi de Nokia Lumia 800. "Lumia Kullanıcılarına Sorduk" dizimizin ilk bölümünde, Faruk Gültekin'e sahibi olduğu Lumia 800 hakkında birkaç soru sorduk ve aradan neredeyse hiç zaman geçmeden cevaplarımızı aldık.

Bir Lumia almak istiyor ancak belli nedenlerden ötürü korkuyorsanız bu yazı dizimizi takip etmenizi öneririz.

ST Lumia'nın en sevdiğiniz özelliği ne oldu?

FG En sevdiğim özelliğini ayırt etmek zor ama beni ilk etkileyen görünüş ve dizaynı oldu. Özellik olarak da rehberde twitter, facebook ve msn güncellemelerini ve mesajları görüyor olmam cidden çok etkileyici.

ST Windows Phone 7.5 Mango'yu nasıl buldunuz?

FG Gayet kullanımı basit ve güzel ama uygulama birikince bunları ayrı bir klasöre sokabilseydim iyi olurdu.

ST Cihazın uygulama mağazasında gezindiniz mi? Marketplace uygulamaları nasıl?

FG Gezdim evet bir çok uygulama ve oyun mevcut. Eksikleri de mecvut tabi ama en kısa zamanda büyüyeceğini umuyorum.

ST Lumia'larımızda "People" adlı bir Hub mevcut. Önceki cihazınızın "Rehber"i ile Lumia'nızın "People" Hub'ını karşılaştırabilir misiniz?

FG İşte en sevdiğim özelliği bu. Cidden muhteşem birşey. En çok kullandığım üç sosyal ağımı hiç o uygulamalara girmeden görebiliyorum ve mesaj atabiliyorum ya da yorum yazabiliyorum. Nokia tam bir sosyal cihaz üretmiş.

ST Internet Explorer 9'u beğendiniz mi?

FG Gayet hızlı ve kullanışlı olmuş bence ama daha çok tecrübe edinemedim zamanla göreceğim.

ST Nokia Lumia 800'ün multimedya özellikleri nasıl? Mesela Kamera ve Müzik kalitesi?

FG Kamera özelliğine ağzım açık kaldı çünkü hd video çekimi inanılmaz. Ve akşam üzeri ışıksız ortamda çektiğim resimler çok kaliteli. Flaşı çok etkili.

ST Son olarak, 10 üzerinden puan vermeniz gerekirse Lumia için kaç puan verirdiniz?

FG Ben Lumia'ya şu an için 10 üzerinden 8.5 veriyorum ama geliştirmeler çıktıkça bu puanım 9.5 e gelecek. Buda çok zaman almaz bence.


10 üzerinden 8.5 (ve 9.5'e yükselecek) puan hiç de fena değil, sizce? Nokia Lumia ailesi çok yakında Türkiye'ye de gelecek ve herkese göre bir Lumia olduğuna eminiz! Nokia Lumia 800 muhteşem özelliklere sahip inanılmaz sosyal bir akıllı telefon ve unutmadan ekleyelim yazı dizimizin ilk röportajı için Faruk Gültekin'e tekrar teşekkürler. 


Nokia Lumia 800 hakkında teknik bilgi isterseniz buraya tıklayın.

7 Nisan 2012 Cumartesi

Yeni bir Nokia: Windows Phone 8 mi, Symbian mı yoksa S40 mı?



Görünüşe göre Nokia yeni bir Windows Phone akıllı telefon üzerinde uğraşıyor. İlk olarak gördüğümüz bu telefonun çok farklı -kesinlikle çok farklı- bir tasarıma sahip olduğu. Akıllı telefonun heyecan verici özelliklerini saymak gerekirse Nokia 808 PureView'da da gördüğümüz 41 MP Kameraya, Carl Zeiss lense ve PureView teknolojisine sahip. 1080p Full HD video kaydı yapabiliyor ve Nokia Rich Recording teknolojisini de içeriyor. Çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon S4 Pro işlemciye ve Adreno 320 GPU'ya sahip. (Bu da yüksek performanslı olduğunu gösteriyor bizlere) 4.3" kıvrımlı ekrana ve HD ekran çözünürlüğü multimedya deneyimini üst düzeye taşıyor. En büyük artısı da akıllı telefonun Windows Phone 8 Apollo ile geleceğinin söylenmesi. İşlemci ile ilgili biraz daha teknik bilgi verelim:
  • 28nm üretim teknolojisi; ARMv7
  • 1.5-1.7 GHz hızında çift çekirdekli 'Krait' işlemci
  • 1 MB L2 önbellek
  • Çift kanal destekli, 500 MHz hızında LPDDR2 bellek




Başka bir Nokia cihaz ise Nokia 306. Üstünde Windows Phone tuşları bulunmayan bu cihaz, büyük ihtimalle Symbian, S40 veya Meltemi ile gelecek. Ancak Meltemi ile gelme ihtimalle oldukça düşük. Symbian Carla veya S40 ile gelmesi muhtemel olan bu cihazın amiral gemi olmasını beklemiyoruz. 

6 Nisan 2012 Cuma

Karşınızda Fertile Ceres Ozone


Fertile Ceres'in ilk sürümünü hazırladığımızda çok beğenildi, çok yankı yarattı ve kendi alanında ilkerlerden birisi oldu. Feature Pack 2'yi duyurduğumuzda neredeyse hiç olumsuz yorum almadık! Şimdiyse, Fertile Ceres Ozone ile Nokia Belle ve üstü akıllı telefonların standartlarını belirlemek için çalışıyoruz.

Fertile Ceres Ozone ile cihazınızda ne gibi değişiklikler mi olacak? Harika bir arayüzü, muhteşem performans ve inanılmaz özellikler ile birleştireceğiz. Sizlerse, Nokia'nızın keyfini çıkaracaksınız, yeniden. Onu kullanırken tamamen özgür olacaksınız ve çok eğleneceksiniz.


Fertile Ceres Ozone hakkında küçük bir ipucunu da vereceğiz. İşte akıllı telefonunuz böyle açılacak. Zaman geçtikçe Fertile Ceres Ozone hakkında gerekli bilgiyi de buraya tıklayarak erişebileceğiniz PACK sayfasından edinebileceksiniz.

Fertile Ceres Ozone'dan önce gelen Feature Pack'leri de güncelleyeceğiz ve hedef alanını da genişleteceğiz. Özetlersek, Feature Pack'ler de S60v5 akıllı telefonlar için gelecek. Sıkça da güncellenecekler. Şimdiden Feature Pack 2 için küçük bir yazılım yaması geliştirdik bile ve daha çok yazılım yaması var!

Şimdilik tek söyleyebileceğimiz, Facebook sayfamızı takip etmeniz. Kim bilir, belki de Fertile Ceres Ozone'u ilk siz test edebilirsiniz!