Blogger Widgets

29 Eylül 2012 Cumartesi

Symbian Türkiye Yenilendi

Uzun bir süre boyunca hem formatımızı, hem de tasarımımızı değiştirmek için çalıştık. Yaklaşık 1 ay gibi bir süre geçti. Neredeyse herşey tamam. Okurlarımızı ve kullanıcılarımızı daha fazla bekletmenin herhangi bir gereği yok.

Öncelikle yeni tasarımımızdan bahsedelim. Bu tasarım, herşeyden önce, her tarayıcı ile uyumluluk göstermekte. Bu sayede eski tasarımımızda olduğu gibi Firefox, Opera veya Internet Explorer''da hiçbir sorun yaşamayacaksınız. Ancak yine de en iyi performansı alabilmek için Google Chrome kullanmanızı öneririz. Aynı zamanda yeni tasarımda ana sayfada daha fazla içerik, daha az ayrıntı ve daha verimli kullanılmış içerik alanları mevcut. Yorum kısmında da bir değişiklik yaptık, artık eskisi gibi "@2, @3..." yerine direkt olarak "Yanıtla" butonu ile o yoruma da cevap verebileceksiniz.

İkinci olarak Fertile Ceres çalışmalarından da bahsedelim. Yeni Fertile Ceres 3 serisi, çok yakında 5800 ve diğer S60v5 cihazlar için geliyor ve bu hafta içerisinde ilk auroralar (5. nesil alpha) Fertile Updater ile birlikte indirilmeye sunulacak. C5-03 kullanıcıları ise biraz bekleyecekler. Fertile Ceres Ozone yerine, Fertile Ceres 5 serisi geliyor ve bu seri de çok az bir süre içerisinde Aurora olarak indirilmeye sunulacak, cihazı uyumlu olanlar Fertile Updater ile indirebilecekler.

Fertile Updater'dan da bahsedelim. Bu yeni yazılımı, bugün herkese sunuyoruz. Bu yazılım sayesinde en güncel stabil ve beta sürümlerini indirebilecek, kolayca güncelleyebileceksiniz. Şimdilik, herhangi bir AURORA sürümünü sunmuyoruz. Bu nedenle şimdilik yalnızca eski sürümleri indirebileceksiniz. İşte iki ekran görüntüsü:


RAM Politikası isimli ürünümüzü ise biraz daha geliştirdik. Artık çok daha etkili olan RAM Politikası, 2.1.3 sürümü ile gelecek hafta içerisinde yayınlanacak ve 3/5. nesil Fertile Ceres cihazalara entegre olacak. Kısacası, yeniden herkese merhaba deme vakti!

4 Eylül 2012 Salı

Nokia World 2012 yarın baslıyor


Geçtiğimiz sene, Nokia World 2011 etkinliğinde CEO Stephen Elop sahneye çıktı ve bizlere Microsoft ile yapılan anlaşmanın ilk meyveleri olan Nokia Lumia 800 ve Nokia Lumia 710'u tanıttı. Bu oldukça büyük bir adımdı. Geçtiğimiz seneden bu yana Symbian Türkiye olarak biz hep buradaydık.

Zaman geldi, 2012 için Nokia World etkinliği de başlıyor. 5-6 Eylül tarihlerinde yapılacak olan etkinlikte Lumia ailesine yeni üyeler katılacak. Bu Lumia akıllı telefonlar Windows Phone 8 ile birlikte gelecek ve oldukça heyecan verici donanımlara sahip olacaklar. Üstelik, ilk olarak Nokia 808 modeli ile karşımıza çıkan PureView teknolojisi yeni Lumia cihazlarda da kullanılacak.

Bu cihazlar duyurulmadan önce size birkaç ipucu verelim, işte böyle görünüyorlar:


Sağda Nokia Lumia 820 ve solda yeni amiral gemi Nokia Lumia 920 PureView bulunuyor. Renk seçenekleri ise beyaz, sarı, kırmızı ve siyah. Biraz teknik özellik verecek olursak oldukça iyi çift çekirdekli bir işlemci ile donatılan Lumia 920, kablosuz şarj özelliğine de sahip olacak. Aynı zamanda 720p HD Clearblack Amoled ekrana sahip olan bu cihazın 1 GB RAM'i bulunuyor. Ekran boyutu ise 4.5", ekran çözünürlüğü ve PureView kamerası ile harika bir boyut!

İşte size yeni kablosuz şarj aletinden bir önizleme:
Bu şarj cihazı manyetik alan ile çalışıyor. Tek yapmanız gereken şarj cihazını sabit bir alanda fişe takmak ve ihtiyacınız olduğunda telefonunuzu üstüne koymak. Oldukça pratik ve kolay.

Aynı zamanda bu sene Nokia World 2012 etkinliğinde küçük bir format değişikliği olacağını da bildirelim. Yeni format ile birlikte eskiden çok büyük bir kullanıcı kitlesine hitap eden tek bir etkinlik yerine, farklı kullanıcı kitlelerine ayrı olarak hitap eden etkinlikler düzenlenecek. Bunların ilki olacak olan 5-6 eylül etkinliği operatörler ve yetkili ortaklara hitap edecek.

Beklemede kalın, etkinlikler bugün Türkiye saati ile 17:00'da başlayacak.