Blogger Widgets

31 Aralık 2011 Cumartesi

Mutlu Yıllar! 2012 Beklentileri

2011. Teknoloji firmalarının açtığı binlerce davanın, depremlerin, N9'un ve birçok şeyin yılı. Birçok teknolojik gelişmenin yaşandığı bu yıl, bizi oldukça heyecanlandırmıştı. 2012'den de bunları bekliyoruz.

2012'den oldukça beklentilerim var. Bunların çoğunluğu da tasarım ve yazılım ile ilgili. Geçtiğimiz sene, 2011, bize oldukça çok teknolojik oyuncak verdi. Artık cep telefonlarımızla 1080p çekim yapabiliyorduk, muhteşem tabletler bilgisayarlarımızın yerini almaya başladı, cep telefonlarımız ile bilgisayarda yapamadıklarımızı yapar hâle geldik. Aynı zamanda Steve Jobs'ı kaybettik. Gözlüksüz 3D ekranlara "merhaba" dedik. İlk Windows Phone 7'li Nokia'ları gördük, bükülebilen telefonları inceledik, N9'u deneyimledik ve muhteşem Symbian cihazlar elimize geldi. 

2012'nin işi oldukça zor. Doldurması oldukça güç bir pabucun içine girdi diyebilirim. Benim beklentilerim, 1080p'nin de ötesinde HD çekim yapabilen "MP" kavramının ötesinde, optik zoom'a sahip cep telefonları, 4 veya 8 çekirdeğe sahip performans manyağı tabletler, gözü yormayan gerçek 3D görüntülü ekranlar, tasarım harikası cihazlar ve her işe yarayan uygulamalar benim için yalnızca başlangıç. İnternet'in "gerçekten" ayrı bir dünya olmasını istiyorum, bir tarayıcının işletim sisteminin yapabildiği her şeyi yapabilmesini. Ekrandaki görüntünün kokusunu alabildiğimiz televizyonları, dokunmatik kavramının gelişmesini, hayatımızın internete tamamen bağlı olmasını bekliyorum.

Elbette, 2012 için bütün bunlar fazla olur. Peki, ya sizin 2012'den beklentileriniz neler?