Blogger Widgets

12 Ağustos 2012 Pazar

Sybourge güncellendi: Sybourge Lana

Sık sık güncellediğimiz ve güncelleyeceğimiz yazılımımız Sybourge'un "Lana" kod adlı 1.3.1 sürümü hazır, test edildi ve kullanıcılarını bekliyor. Öncelikle size geliştirip entegre ettiğimiz en yeni özelliği tanıtalım: Sybourge Update Manager, türkçesi Sybourge Güncelleme Yöneticisi ve kısa adı SUMO.

Sybourge'un Simple Cards arayüzü ile rahatça ve saniyeler içerisinde güncellemeyi kontrol edebilen ve indiriebilen bir güncelleme yöneticisi. Hatta, sizlere kullanmakta olan Sybourge'unuzu kaldırmadan veya değiştirmeden BETA sürümlerini de denemenize izin verecek kadar zeki.

Bütün Yenilikler (1.2.1 "Julia"ya Göre)

  • Sekmelerin sırası kolay kullanıma göre yeniden düzenlendi.
  • Yerel ve Dil özelliklerini öğrenebileceğiniz bir sekme daha eklendi.
  • Batarya ve Güç özelliklerini öğrenebileceğiniz bir sekme daha eklendi.
  • İşletim sistemi sekmesi geçici olarak kaldırıldı.
  • 4 Çekirdekli işlemcilere sahip bilgisayarlarda meydana gelen CPU sekmesi sorunu düzeltildi, artık daha düzgün görünüyor.
  • Sybourge Güncelleme Yöneticisi eklendi. Sybourge sekmesinden yeni bir güncellemenin olup olmadığını kontrol edebilir ve kaldırmaya gerek kalmadan saniyeler içinde yeni sürümü kurabilirsiniz.
  • Hafıza sekmesinde bulunan sürücülerin dosya sistemleri de artık öğrenebilecekleriniz arasında.

Hatalar ve Buglar



  • RAM sekmesindeki toplam sanal RAM 59 MB olarak gösteriliyor. Gerçek toplam sanal RAM kullanılan ve boş değerlerin toplamıdır.
  • Batarya ve Güç sekmesinde kalan kullanım süresi saniye cinsinden gösteriliyor.
  • Windows Vista sonrası sürümler işletim sistemi kısmında Vista olarak gösteriliyor.

BETA Kanalı Güncellemeleri
  • Sybourge Lana için ilk BETA güncellemesi de yayınlandı. Güncellemeyi indirdikten sonra Sybourge'unuz kapanacak. Program Files\Symbian Türkiye\Sybourge dizinindeki yeni Sybourge Lana.exe dosyası size BETA sürümünü denemenize imkan verir. BETA olduğu için normal Sybourge'unuz silinmez, Sybourge.exe eski sürümünüzdür.
  • İlk BETA güncellemesi Sybourge Developer Shell 0.2'yi kullanımınıza sunuyor. "D" butonuna basarak ulaşabilirsiniz.

Ekran Görüntüleri

Sybourge Lana - Yeni Sürüm Çıktı!
Yeni "Yerel+Dil" Sekmesi

Sybourge Lana - Yeni Sürüm Çıktı!
Yeniden tasarlanan CPU sekmesi

Sybourge Lana - Yeni Sürüm Çıktı!
Sybourge Update Manager, Sybourge sekmesinden ulaşılabilir.
İndirin ve Kurun
Windows 98 ve daha yeni işletim sistemine sahip bilgisayarlarda çalışacaktır. Kurulum dosyasını indirmek için buraya tıklayın. Uygulama boyutu yine 1.7 MB gibi çok ufak boyutlardadır.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Yeni sürüm ile ilgili ilk izlenimlerimi aktarayım. Öncelikle 4 çekirdek sorunu giderilmiş, ilginiz için teşekkürler :) Fakat beğenmediğim 2 adet konu var. Birincisi, masaüstü bilgisayar kullanıyorum ve bana güç sekmesinde "4294967295" saniye boyunca kullanabilirsiniz diyor. 4294967295 saniye sonra elektriğin kesileceğini mi biliyor? :D Yani demek istediğim; masaüstü bilgisayarların bir bataryası olmadığını öğrenmeli. Ve bir de SYBOURGE sekmesinden güncelle'ye tıkladığımda güncelleme iniyor, uygulama kapanıyor fakat geri başlamıyor. Manuel olarak başlattığımda tekrar güncelleme var olarak gösteriyor ve güncelle'ye tıkladığımda yine aynısı :) Bir ara videosunu koyarım ama şu an video programım ile küçük bir sorunum var. Teşekkürler Symbain Türkiye!

Symbian Türkiye dedi ki...

Batarya konusunda bir düzeltme yapabiliriz. Güncelleme kanalı şu anda BETA sürümlerine ayarlı. Yani, güncellemeler bilgisayarınıza indirilir ancak değiştirilmez. Güncel sürümü "C:/Program Files/Symbian Türkiye/Sybourge" dizini altında "Sybourge Lana.exe" olarak kullanabilirsiniz.

Adsız dedi ki...

Haydaa, işlemci'ye tıkladım ve "BUUMMM" :D
http://g1208.hizliresim.com/10/q/c41pp.png

ferhat burak turgut dedi ki...

ERROR in
action number 1
of Create Event
for object osinfo:

Error defining an external function.

Hataları alıyorum.. (win 7 ultimate - 64bit)