Blogger Widgets

4 Eylül 2012 Salı

Nokia World 2012 yarın baslıyor


Geçtiğimiz sene, Nokia World 2011 etkinliğinde CEO Stephen Elop sahneye çıktı ve bizlere Microsoft ile yapılan anlaşmanın ilk meyveleri olan Nokia Lumia 800 ve Nokia Lumia 710'u tanıttı. Bu oldukça büyük bir adımdı. Geçtiğimiz seneden bu yana Symbian Türkiye olarak biz hep buradaydık.

Zaman geldi, 2012 için Nokia World etkinliği de başlıyor. 5-6 Eylül tarihlerinde yapılacak olan etkinlikte Lumia ailesine yeni üyeler katılacak. Bu Lumia akıllı telefonlar Windows Phone 8 ile birlikte gelecek ve oldukça heyecan verici donanımlara sahip olacaklar. Üstelik, ilk olarak Nokia 808 modeli ile karşımıza çıkan PureView teknolojisi yeni Lumia cihazlarda da kullanılacak.

Bu cihazlar duyurulmadan önce size birkaç ipucu verelim, işte böyle görünüyorlar:


Sağda Nokia Lumia 820 ve solda yeni amiral gemi Nokia Lumia 920 PureView bulunuyor. Renk seçenekleri ise beyaz, sarı, kırmızı ve siyah. Biraz teknik özellik verecek olursak oldukça iyi çift çekirdekli bir işlemci ile donatılan Lumia 920, kablosuz şarj özelliğine de sahip olacak. Aynı zamanda 720p HD Clearblack Amoled ekrana sahip olan bu cihazın 1 GB RAM'i bulunuyor. Ekran boyutu ise 4.5", ekran çözünürlüğü ve PureView kamerası ile harika bir boyut!

İşte size yeni kablosuz şarj aletinden bir önizleme:
Bu şarj cihazı manyetik alan ile çalışıyor. Tek yapmanız gereken şarj cihazını sabit bir alanda fişe takmak ve ihtiyacınız olduğunda telefonunuzu üstüne koymak. Oldukça pratik ve kolay.

Aynı zamanda bu sene Nokia World 2012 etkinliğinde küçük bir format değişikliği olacağını da bildirelim. Yeni format ile birlikte eskiden çok büyük bir kullanıcı kitlesine hitap eden tek bir etkinlik yerine, farklı kullanıcı kitlelerine ayrı olarak hitap eden etkinlikler düzenlenecek. Bunların ilki olacak olan 5-6 eylül etkinliği operatörler ve yetkili ortaklara hitap edecek.

Beklemede kalın, etkinlikler bugün Türkiye saati ile 17:00'da başlayacak.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

çok güzel gözüküyorlar ve bu haberleri bizimle paylaştığınız için size teşekkür ederiz.

Adsız dedi ki...

aman arkadaşlar belle gibi olmasın ben nokia dan hiç memnun değilim c6-01

hüseyin dedi ki...

bende aynen hiç memnun değilim c6-01 ne olack bu nokıanın haliiii

Adsız dedi ki...

nokia androide geçmezse ölmüştür

huseyin dedi ki...

Arkadaşlar benim tahminimce nokia çok büyük bir patlama yapacak ve turnayı gözünden vuracak sürpriz yapacak ben buna inanıyorum.Çünki bugüne kdar nokia dan başba bir marka gelmedi başa ve nokia dan başka mobile tanımam ama göreceksiniz ki yakın bir zamanda sürpriz telefon çıkacak.