Blogger Widgets

15 Haziran 2012 Cuma

Nokia Lumia'yı Kullanıcılarına Sorduk #3

Dünya çapında büyük ilgi çeken Lumia serisi telefonlar hakkında bilmek istediklerinizi kullanıcılarına sorduğumuz yazı dizimizin üçüncü bölümünde, diğer kullanıcılardan farklı olarak Lumia serisi hakkında oldukça fazla bilgi sahibi birisine sorduk. Ali Kemal Öztürk, bize Lumia 900 hakkında bilmek istediklerimizi cevapladı.

ST Lumia'nın en sevdiğiniz özelliği ne oldu?

İlk olarak tasarım, daha sonra Windows Phone OS

ST Lumia'ya üç özellik daha ekleyebilseydin bu üçü ne olurdu?

 PureView Görüntüleme Teknolojisi - Arttırılabilir ve 16-32-64 GB dahili hafıza - Tam HTML 5 destekli, kopyala yapıştır destekli, veri sıkıştırma yeteneğine sahip IE tarayıcı (Ayrıca, açılabilir Bootloader kilidi)

ST Internet Explorer ile internette gezinmek pratik mi? Mesela hergün ziyaret ettiğiniz sayfalar, forumlar gibi.

 IE genel olarak başarılı fakat Operatör ROM'lu cihazlar ksııtlı olduğu için Bing arama motoru dışında arama motoru eklenemiyor. Şimdilik sadece T-Mobile Lumia 900 için arama motoru imkanı veren bir güncelleme yayınladı.

ST Marketplace'de hiç bir uygulama satın aldınız mı? Marketplace'de en beğendiğiniz uygulama hangisi?

 Şimdilik uygulama satın almıyorum çünkü uygulama satın alırsanız account değişmiyor. Ben sürekli değiştirip kullandığım için bir süre daha Trial uygulamalarla devam edeceğim. Zaten Marketplace'in en iyi yanı neredeyse bütün oyun ve uygulamaların deneme sürümlerinin olması. Bu sayede boş yere para verme riski ortadan kalkmış oluyor. En beğendiğim uygulama demeyelim de favori uygulamalarım Photosynth, Tango Video Call, Tile Master, TuneIn Radio ve tabii ki Nokia Collection uygulamalarının tamamı.

ST Telefonunuzun çekmediği bir yer oldu mu?

 Bu genel itibariyle operatör hizmetleriyle alakalı bir durum. Nokia, şebeke sinyalı konusunda en iyi firma zaten.

ST Her gün yeni bir test ortaya çıkıyor. Peki bize Lumia 900'ün güneş altında nasıl bir performans sergilediğini ve daha önce düşürdüyseniz gözle görülebilir bir hasar alıp almadığını söyler misiniz?

 Aldığım ilk gün özellikle güneş altında ekran görüntüsünü kontrol ettim ve gerçekten mükemmel. Düşürmedim ve düşürmemek için özen gösteriyorum, fakat elime aldığımda sağlamlık hissi veriyor.

ST Lumia'nın kamerası nasıl? Hızlı mı, kaliteli mi?

 Kalite olarak daha önce Nokia N8 kullanmış birisi olarak çok iyi diyemem ama emsal 8MP kameralı telefonlarla karşılaştırma fırsatım oldu. Kesinlikle en iyi 8MP kameralı telefon diyebilirim. Kamera hızı olarak iddia ediyorum hiçbir cihaz bu kadar hızlı değildir. Mesela kilit ekranındayken cihazı elime alıp resim çekip Facebook'ta paylaşmam 30 saniye belki sürer belki sürmez.

ST Ana ekranınızda kaç tane Live Tile var?

 Birkaç tanesini kaldırdıktan sonra 18 Live Tile kalmış.

ST Lumia'nızın ses kalitesi nasıl? Örneğin hoparlörü?

 Ses düzeyi çok yüksek degil ama hoparlörü oldukça kaliteli ve doygun ses veriyor.

ST Lumia'nın en büyük eksiklikleri nelerdir? Mesela üç tane söyleyebilir misiniz?

 Telefon olarak bir eksik söylemek istesem, söyleyemem. Ama WP işletim sisteminin kısıtlamaları içinde kullanmasam da Bluetooth ile dosya paylaşımı klasör oluşturma ve cihaz kapalı iken alarm çalmaması.

ST Peki ya batarya süresi nasıl?

 Batarya performansı testlerde yerden yere vurulan bu cihazla 8-9 saat kesintisiz internette sörf yapıp aynı anda marketten toplamda 300mb civarında bir kaç tane de oyun indirdim, ve hâlâ bitmedi.


ST Lumia'ya 10 üzerinden puan verebilseydin, vereceğin puan kaç olurdu?

 Windows Phone 7.5 olduğu için 8 veriyorum, Windows Phone 8 güncellemesini aldığı gün 10 üzerinden 10 alır benden.

Yazı dizimizin 3. bölümünde sorularımızı anında cevapladığı için Ali Kemal Öztürk'e teşekkür ederiz. Yazı dizimizin 4. bölümüyle devam edeceğiz.

0 yorum: