Blogger Widgets

10 Ağustos 2012 Cuma

Sybourge Julia ile tanısın!

Yaz aylarında pek fazla ilgilenemediğimiz için kusura bakmayın. En kısa zamanda FP3 ile Refresh sürümü hatalarını da gidereceğiz. Ancak şimdi sizlere Symbian Türkiye tarafından geliştirilmiş olan boyutu yalnızca 1.5 MB olan bir uygulamayı, daha doğrusu yazılımı tanıtacağız: Sybourge Julia.

Sybourge uzun zamandır planladığımız ve son br hafta içerisinde Kapalı Alpha, Beta ve Julia sürümlerini çıkarttığımız bir sistem analiz uygulaması. Aynı zamanda sisteminize yükleyebileceğiniz ve cihazınızı canlı olarak izleyebildiğiniz en hafif boyutlu analiz uygulaması da. Üstelik kullanmayı en basit ve en zevkli hale getirmeyi başaran, yine kendi ürünümüz olan Simple Cards arayüzü ile birlikte geliyor.

Özellikler
  • 7 sekmeden (Bilgisayarım, MAC ve Yerel IP, Ekran Parlaklığı, Hafıza, RAM, CPU, İşletim Sistemi) oluşan özel arayüzü ile rahat kullanım.
  • Hızlı açılış süreleri ve hızlı kullanım.
  • Bilgisayar sekmesi altında; bilgisayarınızın ismini, kullanıcı isminizi, klavye türünü, işletim sistemini, sistem dizinini, windows dizinini ve kullandığınız temayı görebilirsiniz.
  • MAC ve Yerel IP sekmesi altında şimdilik yalnızca MAC adresinizi öğrenebilirsiniz. Gelecek sürümlerde IP adreslerinizi de öğrenebileceksiniz.
  • Hafıza sekmesinde D ve C sürücülerinizi detaylı ve canlı şekilde takip edebilirsiniz. (Yenile tuşuna veya sekme değiştirmeye gerek kalmadan hafızanızın canlı olarak dolduğunu veya boşaldığını görebilirsiniz)
  • RAM sekmesinde fiziksel RAM'inizi, Sanal RAM'inizi ve SD'yi canlı olarak ayrıntılı bir şekilde izleyebilirsiniz.  
  • CPU sekmesinde CPU'nuz hakkında bilgi alabilir ve her CPU'ya ne kadar yük düştüğünü izleyebilirsiniz, evet yine canlı olarak.
  • Ekran parlaklığı sekmesi sayesinde ekran parlaklığını milimetrik olarak azaltabilir veya yükseltebilirsiniz. İsterseniz tek tuşla varsayılana da dönebilme imkanınız mevcut.
  • Kurulum yöneticisi Sybo, size çok rahat ve eğlenceli bir kurulum süreci geçirecek. Kurulum yalnızca saniyeler alır.

Ekran Görüntüleri







Hemen İndirip Deneyin
Hemen indirip denemek için buraya tıklayın veya aşağıdaki QR kodunu okutup bilgisayarınıza aktarın.


Gereksinimler ve Hatalar
Sybourge Julia, herhangi bir koşulda sisteminize en iyi koşullarda uyum sağlar. Ancak, eğer yükleme esnasında hata alırsanız eski Sybourge sürümünü kaldırıp yeniden yüklemenizi öneririz. Eğer, açılırken grafik hatası verip kapanıyorsa, donanım sürücülerinizi güncellemenin zamanı gelmiş veya grafik kartınız yok demektir. Diğer hatalar, buglar ve sorunlarınız için konu altına yorum bırakın.

Eğer uygulama açıldığında hiçbir yazı belirmiyorsa C:/Program Files/Symbian Türkiye/Sybourge klasöründeki HelveticaNeue fontunu yazı tiplerinize ekleyin. 

6 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

İlk izlenimlerimi aktaracağım. CPU sekmesinde küçük bir bug var (yazılar üst üste geliyor). 4 çekirdekli işlemcide son iki çekirdeğin üzerine "işlemci mimarisi vs." denk geliyor. Siz çift çekirdekte pek sorun yaşamamışsınız galiba. Windows 8 Release Preview işletim sistemini kullanıyorum fakat işletim sistemi olarak Windows Vista gösteriyor ve yine Windows 8'den dolayı olsa gerek kullandığım temayı bulamıyor. Onun dışında her şey gayet güzel. Neler olsa daha iyi olurdu gibi bir soru soracak olursanız; örneğin bir sekmeye tıkladığınızda tıkladığınız sekmenin logosunda hafif bir değişiklik olsa, ne bileyim o sekmede olduğumuzu bilsek mesela :) Yine de güzel, kullanışlı bir uygulama. Teşekkürler Symbian-Türkiye! :D

Symbian Türkiye dedi ki...

@2, hataları bildirdiğiniz için teşekkür ederiz. Sybourge'u daha önce 4 çekirdekli cihazlarda denemediğimiz için bir çalışma yapmadık. Sybourge Lana sürümü ile birlikte 4 çekirdek desteği de getireceğimizden emin olun. Bize CPU sayfasının bir ekran görüntüsünü yollayabilir misiniz?

Kaynak kodu biraz düzenledikten sonra işletim sistemi sürüm sorununu da düzelteceğiz. Şimdilik herşey yeni ve ilk sayılabilir. Gelecek sürümlerde çok daha hatasız çıkarmaya çalışacağız.

ACU dedi ki...

FP3 demissiniz :). acaba fp3 ün menü düzeni 4x4 veya 4x5 gibi seçenekler le bize sunar mısınız ?.

fp3 ün çıkıs tarihi bellimi yada nokia nın yazılım sürümünü güncellemesiylemi çalışmalarınız başlıyacak ?

TEŞEKKÜR EDERİZ :)

Symbian Türkiye dedi ki...

Yaz dönüşü FP3'e de başlıyoruz. C5-03 içi son güncellememiz FP3 olacak, hataları gidereceğiz. FP3'ü ilk alacak olan cihaz ise 5800 olacak. Henüz ayrıntılr net değil.

Adsız dedi ki...

admin ozone ne oldu ha adam gbi cvap verin