Blogger Widgets

9 Şubat 2011 Çarşamba

S60 v5'li Cep Telefonunuzu S^3'e Çevirin!

Merhaba, bu yazımda sizlere 5800 veya X6 gibi telefonlarınızı N8'e çevirmeyi göstericem. Birçok yol var ama biz en yaklaşanı seçtik.

Tema 
Öncelikle renklerle başlayalım. N8'in renkleri çok çekici ama S60 v5 köşesi zayıf kalıyor. O zaman zor bulunan bir tema göstereyim:


Blue^3 adresinden bu temayı indirebilirsiniz :) Tüm iconlar değişir + tüm s60 v5 ile uyumludur.

Masaüstü 
Küçük bir hile ile masaüstünüzü yan da çevirme imkanınız bulunuyor. Bunun için Bu adrese tıklayın ve indirip nasıl kuracağınızı öğrenin.

Görev Yöneticisi 
Henüz S^3'teki gibi görsel bir görev yöneticisi ıkmamış olsa da en az onun kadar başarılı ve RAM/CPU kullanımını göstermeyi de bilen bir yazılım: Handy Taskman.

Klavye Görünümü
   iPhone Klavyesi

 N8'in klavyesi henüz bulunmasa da çok daha gelişmiş olan iPhone klavyesi hala var. :) Bu adresten indirebilirsiniz.

   Swype Klavye


 Bu klavyeye de hoş bakabilirsiniz. Swype Klavye N8'de kullanılacak klavyelerden ve s60 v5 için de bulunuyor :) Bu adresten indirin :) Video:




S^3 Cover Flow Sistemi 
 Daha ileri gidelim ve de S^3'te kullanılan Cover Flow'a bakalım. iMeLo adlı yazılım bize Cover Flow kullanabilmemizi sağlıyor :)  Bu adresten indirebilirsiniz :)

Resimler 
 S^3, birbirine yapışık bir şekilde hoş görünümlü bir galeriye sahip. Biz bunu 3D hale getirebiliyoruz ancak :) Nokia Photo Browser adlı yazılım ile yüz tanıma (mesela fotoğrafı büyütüp bir parmak hareketi yapınca diğer adamın yüzüne otomatik olarak gidiyor), 3D duvar ve Mercek büyütme özelliklerine sahip. Siz resimde 3D Duvarı görüyorsunuz. Bu adresten indirin ve kurun ;)

Daha yeni şeyler çıktıkça sizleri haberdar edeceğim :) 

0 yorum: