Blogger Widgets

28 Haziran 2011 Salı

Nokia'dan Belle'li 1 GHz'li Telefonlar

Bugünlerde internette bir haber dolaşmakta. Nokia'nın yeni gizemli Symbian Belle telefonları. Ancak bu telefonların kaderleri N8 veya diğer S^3 telefonlar gibi olmayacağa benziyor...
Burada Nokia Helen, Nokia Zeta, Nokia Cindy ve de Nokia Fate adındaki dört Belle akıllı telefondan bahsediyoruz. Bunlar diğerlerinden çok daha akıllı Symbian telefonlar olarak dizayn edilmiş. Aynı zamanda da dördünün müthiş bir ortak özelliği de var: 1 GHz işlemci!

Nokia Helen kod adlı 701; 1 GHz işlemciye sahip, Belle kullanıyor. Aynı zamanda 8 MP Kamerası, NFC'si ve de 3.5" büyük bir ekranı da var. "Successor to C7" kısmı ise en heyecan verici kısmı. Helen, C7'nin varisi olarak gelecek ve de yerini alacak.

Zeta kod adlı 700 ise özellikle "ince" olması ile dikkat çekecek. "The thinnest smartphone..." kısmını ise "ever" ile tamamlarsak; dünyanın şimdiye kadar görülen en ince akıllı telefonu ünvanını alıyot. Ancak 3.2" amoled ekran pek de yakışmamış. NFC ve Belle'nin düzelteceğini umuyorum.

Cindy kod adlı 600; Nokia'nın C serilerine göre üretilmiş sanırım. Yani diğer telefonlara göre ortalama olarak iyi özelliklere ve de ortalama bir kullanıcının alabileceği bir ücrete sahip. 600 - 700 TL arası büyük ihtimalle. Aynı zamanda da eğlence telefonu olarak dizayn edilmiş. Stereo hoparlörler bekliyoruz. Gençlere odaklı bil telefon kısacası. 5 MP Kamera ve 3.2" ekran ise bize X6 varisi olduğunu belirtiyor. Aynı zamanda YouTube, Shazam ve Skype gibi uygulamalarda yüklü halde gelecek.

Fate yani 500 ise hızlı bir telefon. Diğerlerinden daha uzcuz bir fiyatta sunulması bekleniyor. NFC'siz bir telefon. Aynı zamanda da 5 MP kamera. Yalnız, birşey gözünüze çarptı mı? "5 MP Camera" yazılacağı yere "5 MB Camera" yazılmış... C5-03 varisi bir telefon büyük ihtimalle.


0 yorum: