Blogger Widgets

25 Ağustos 2011 Perşembe

Nokia 700, 600 ve Symbian Belle

Nokia, birkaç gün önce yeni Symbian sürümü olan Belle'yi içeren iki güçlü akıllı telefonu tanıttı. İsimleri (daha önce verdiğimiz haberdeki ile aynı olan) 701 ve 600 olan akıllı telefonlar, şu ana kadar Nokia tarafından üretilmiş en güçlü donanımsal özelliklere sahip akıllı telefonlar.

Symbian Belle 
Symbian Belle, Anna'dan sonra gelen güncellemenin kod adı. Daha önce yaptığım bir çok haberdeki gibi gelişmiş özelliklere sahip ve elbette ki Anna'dan çok daha fazla yenilik getiriyor. 

Symbian Belle ile, NFC kontrolünün Symbian akıllı telefonlardaki önü açılıyor. Yani, Symbian Belle NFC sürücülerini baştan tanıtılmış halde geliyorlar. Bu da dosya paylaşımı veya cepten para ödeme gibi işlemlerin çok daha hızlı yapılabilmesine imkan sağlıyor.

Aynı zamanda Symbian Belle, Symbian^3 ile birlikte gelen 3 farklı kişiselleştirilebilir ana ekran kavramını en üst düzeye taşıyor. Yeni ana ekran çok daha "kişiselleştirilebilir" durumda. Yani, her öğeyi sıralı biçimde dizme gibi bir zorunluluğunuz bulunmuyor artık.

Arayüz tamamen değiştirilmiş. En eski Symbian sürümlerinde bile bulunan ve artık alıştığımız "Batarya" ve "Sinyal" belirticileri kaldırılmış, son derece modern görünümlü minimal bir çubuk getirilmiş. Bu da arayüzün yer kazanmasını sağlıyor. Aynı zamanda, alt kısımda bulunan "Seçenekler" ve "Çıkış" menülerinin yerini yine modern görünen "Geri" "Arama" ve "Seçenekler" menüsü almış. Elbette bu alan herhangi bir uygulamayı açtığınızda uygulamanın ihtiyaçlarına göre değişebiliyor da.

Son olarak görebildiğimiz değişimlerin biri de galeri uygulaması. Symbian akıllı telefonlarda bulunan en büyük sorunlardan biri galeri uygulamasının ve büyütme-küçültme (zoom in/out özelliği) işleminin hatırı sayılır derecede yavaş olmasıydı. Belle ile hem galeri uygulamasının arayüzü kullanılabilir konuma getirilmiş hem de son derece stabil ve hızlı çalışması için üzerinde çok çalışılmış.


Nokia 701

Nokia 701, Nokia'nın Symbian Belle'ye sahip en gelişmiş akıllı telefonu konumunda. İlk bakışta Symbian Belle'ye sahip bir C7 diyebilirsiniz, ki büyük ölçekte öyle.

Nokia 701'in kasası; Nokia C7 ile oldukça benzer. Ancak 701, biraz daha makyajlanmış bir kasaya sahip. 

Nokia 701, stil sahibi bir performans telefonu sayılabilir.1 GHz hızındaki işlemcisi ve 8 GB dahili hafızası ile Nokia 701 herhangi bir Symbian telefondan çok daha gelişmiş konumda. Son derece stabil olan Belle ile birlikte gelen 701, 1 GHz işlemci ile çok hızlı. Aynı zamanda 40 GB'ye kadar arttırılabilen hafızası ile istediğiniz uygulamayı veya içeriği telefonunuza atabilirsiniz.

 Nokia 701, aynı zamanda Carl Zeiss optik 8 MPlık bir kameraya da sahip. Bu da yeni galeri ile fotoğraf-severler için mutheşem bir özellik oluyor. Aynı zamanda gelişmiş galeride fotoğraflarınızı Clear-Black ekranda son derece net ve etkileyici şekilde görün, düzenleyin ve paylaşın! Dahili NFC özelliği ile herhangi bir 701 ve 600 ile anında görüntü alıp-verebilirsiniz.


Nokia 600


Nokia 600, daha önce haberini yaptığım Nokia N5 adlı telefonun tasarımına sahip; ve de büyük ihtimalle Nokia N5'in ta kendisi. 600, Nokia'nın hızlı Symbian Belle'ye sahip müzik telefonu olarak tasarlanmış.

 Nokia 600, 5 Megapiksellik HD video çekimi yapabilen kaliteli bir kameraya sahip olsa da, kameranın çözünürlük değerinin düşük olması bu telefonun kamera odaklı bir telefon olmadığını hemen gösteriyor bize. Açıkçası müzik özelliğinin yanında kamera özelliği çok düşük kalıyor.

Nokia 600, 2GB dahili hafıza ile beraber geliyor ve NFC desteğine de sahip. Orta seviyeli bir akıllı telefon alacaksanı 600 tercihimiz.

Aynı zamanda Nokia şu yeni telefonları da duyurdu:
Nokia 700: Dünyanın en küçük akıllı telefonu
Nokia 100: Çift-SIM Kartlı S40 Telefon
100, 700, 701 ve 600 çok yakında Türkiye'de. 

0 yorum: