Blogger Widgets

4 Eylül 2011 Pazar

C5-03 için Kendi Yazılımınızı Kendiniz Yapın!


Herkese yeniden merhaba. Söz verdiğim gibi çalışmalarım son derece hızlı bir biçimde devam ediyor. Özellikle üzerine ağırlık verdiğim, ve Nokia telefonlar arasında yazılımsal sorunları en çok olduğunu düşündüğüm Nokia'nın çıkardığı en son S60v5 akıllı telefonu C5-03'ün bir sorunu da CFW (Custom Firmware) desteğinin bulunmamasıdır.

Nokia 5800, 5230, X6 gibi Symbian^1 akıllı telefonlarda birçok CFW bulunurken C5-03'te neden olmadığını merak ediyor olabilirsiniz. Nedeni, birçok güvenlik firmasında da kullanılan Nokia SHA-3 Hash Kontrol Algoritması. Yani, telefonun çekirdek dosyalarının bulunduğu ROFS2 veya ROFS3 gibi dosyaların düzenlenmiş ve kendinize daha uyan bir hali ile yazılımı değiştiremezsiniz. Bu algoritma, sizin ne yaptığınızı anlar ve de işlemi engeller.

CFW yapımındaki engeli kaldıran PHNT ekibinden birkaç kişi ile bu durum hakkında fikir yürüttük, ve sonunda düzenleyebildiğiniz çekirdek dosyalarını bir şekilde C5-03'e atmayı başardık. Aynı zamanda biraz oynama yaptığınızda diğer Custom Firmware'ler altında bulunan birçok modu da uyarlayabilirsiniz.

Beni takip etmeye devam edin. Birkaç gün içinde bu yazılımı bizzat test edip, nasıl yapıldığını anlatacağım.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Hocam durumu bildirebilirmisiniz çok heyecanlandık 2 arkadaş bekliyoruz..

Symbian Türkiye dedi ki...

Çalışıyor. Ayrıca PHNT'deki arkadaşlarımdan aldığım haberlere göre C6 Portu da yapılıyor. Bir fikrimden nerelere geldik :) Yakında ben de buraya yönergeleri ekleyeceğim merak etmeyin.

Adsız dedi ki...

:D Yaşasın artık cfw'miz olucak :D Çooooook Sağolun

Adsız dedi ki...

sitenizi takip ediyorum ve c5-03 üm var. Cwf nedir? çok gerekli midir?
Teşekkürler :)

Symbian Türkiye dedi ki...

CFW (Custom Firmware), basitçe Türkçe'ye çevirirsek Kişiselleştirilmiş Yazılımdır. Örneğin C5-03 yazılımına C6 ana ekranını ve Symbian33 Yatay Menüsünü eklersek CFW yapmış oluruz. Gerekli değildir, ancak telefonunuzdan istediğiniz gibi verim almanızı sağlar.

Adsız dedi ki...

Abilerim acil Cevap verin Bu olay C5-00 Modelinide kapsıyormu V71 olması gerekiyor şimdiden teşekkürler.

Symbian Türkiye dedi ki...

Hayır, C5-00'ı kapsamıyor. Yalnızca S60v5'ler için geliştirildi; aslında yöntem ve CFW yalnızca C5-03 için hazırlandı. C5-00 ile C5-03 yazılımları çok farklı.

şakir demirkaya dedi ki...

Benimde c5-03 telefonum var. C6 gördükçe içim geçiyordu. Şu cfw bir gelsin telefonu'mu değiştirmem hayatta ömürlük =)

Özkan Çağlayan dedi ki...

Ne zaman çıkacak aceba bu cfw ?