Blogger Widgets

14 Eylül 2011 Çarşamba

Picsel Smart Office Yenilendi


Picsel tarafından geliştirilen Smart Office, Symbian'ı da destekleyen gelişmiş bir ofis yazılımı. Aynı zamanda telefonumda kullandığım, ve tek geçerim diyebildiğim yegane ofis yazılımı. Bugün Smart Office 1.8 sürümü yayınlandı. (Aynı zamanda Windows 8 de kullanıma sunuldu) 

Bu sürümde kullanıcıyı çok rahat ettirecek yenilikler var. Öncelikle yeniliklerin ne olduğunu belirteyim:
  • Zoom özelliğini kullanarak, sayfalarınızın hepsini aynı anda görüntüleyebiliyorsunuz. Tıpkı "Sayfalar" özelliğindeki gibi, ancak bu biraz daha hızlandırmak için yapılmış gibi.
  • Google Docs desteği. Dropbox desteğinden sonra şimdi de Google Docs'taki belgeleriniz ile PSO altında çalışabiliyorsunuz.
  • Yeni "Dosya" menüsü. Dosya menüsünden belgeyi farklı kaydedilebilir, E-Posta ile gönderebilir veya Arama özelliğinden faydalanabilirsiniz.
  • Tam ekran doküman özelliği. Office'de bulunan iki çubuk birkaç saniye içinde kayboluyorlar ve ekranın üst doküman tıkladığınızda tekrar görünüyorlar.
  • Kopyala ve Yapıştır özelliği sistem genelinde etkili olabiliyor artık. Önceleri defter şekilli aracı kullanıyorduk. Şimdi ise metin düzenleyicisinden yapabiliyoruz.
  • Metin düzenleme araçları geliştirilmiş.
  • Excel belgelerini düzenleme araçları geliştirilmiş.
  • Symbian'larda çok olan bir olaya karşı, yani eğer uygulama RAM yetersizliği gibi nedenlerden ötürü aniden kapanırsa, Auto-Save özelliği ile otomatik olarak kayıt ediliyor.
  • Slayt gösterilerinizi efektli bir şekilde, izleyebiliyorsunuz. Örneğin telefonunuzu Televizyona bağladığınızda sunumlarınızı büyük ekranda izleyebiliyorsunuz.
Ekran Görüntüleri
Tam Ekran Doküman Görüntüleme,
Küçük ekranlara çok işe yarıyor

Slayt Gösterisi Yöneticisi Tamamen Türkçe

Slayt Gösterileri Böyle Görünüyor

PSO Dahilinde Gelen E-Posta Seçenği
Varsayılan Mesajlaşma Uygulamasını Kullanıyor

Açılış Ekranına Google Docs da Eklenmiş

Google Docs'a Bağlanabilmeniz
için Google Hesabı Şart

Yeni Stil Sayfa Görüntüleme

Dosya Menüsü ve İçeriği

Tüm Sayfaları, Belgeyi Küçülterek Görebilmeniz Mümkün

Aynı şekilde Slayt Gösterilerinde de kullanıalbiliyor.

İsteyenler Tamamen Türkçe olan uygulamayı buradan indirebilirler.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

örneğin başlık yazdıktan sonra nasıl alt satıra geçicez

Symbian Türkiye dedi ki...

Bunun için Rapor belgesini örnek olarak kullanabilir, veya Klavyenizde bulunan "Enter" tuşunu kullanarak başlık ve yazıyı hazırlayabilirsiniz. İkisini ayrıdıktan sonra yazılım tekli metin olarak algılayacaktır, bu şekilde de başlığı büyütebilir ve kalınlaştırabilirsiniz.

furkan dedi ki...

indirme linkinde nereden indiricez