Blogger Widgets

25 Şubat 2012 Cumartesi

Nokia 801


Nokia'nın, Dünya'nın en iyi kameralı akıllı telefonlarından biri olan N8 modelinin bir üst versiyonu sızdırıldı. N8'deki gibi 12 Megapiksellik bir kameraya sahip olacağı düşünülen Nokia 801, gelmiş geçmiş en iyi Symbian akıllı telefon olacak gibi görünüyor.

Mobile World Congress 2012'de Symbian Carla ile tanıtılmasını beklediğimiz Nokia 801'in şu an için bilinen teknik özellikleri ise şu şekilde:

12 MP Kamera + AF + Çift LED Flash ve 1080p HD video kaydı
4" 360x640 AMOLED ClearBlack ekran
Bluetooth 3 / NFC / GPS / Wi-Fi ve daha fazlası
Tek çekirdekli 1.4 GHz Snapdragon S2 İşlemci
512 MB RAM
Nokia Belle ile gelecek olan Nokia 801'in Symbian Carla güncellemesini de alacağını ekleyelim. Aynı zamanda gelişmiş GPU ve gelişmiş bir Lens kullanılabileceği gibi detayların da gözden kaçırılmaması gerekiyor.


3 yorum:

Adsız dedi ki...

işlemci 1.4ghz snapdragon olmaz 1ghz arm 11 ve bcm2763 olur. eğer symbiana sanpdragon işlemci koyarlarsa cihaz uçar. lumialar da çöpe gider. :)

Recep Salih ÖZ dedi ki...

Bu telefonun tuşları yok . Nasıl Symbian kullanılabilir ki yoksa carla MeeGo gibi tuşsuz bir tasarıma mı sahip olacak ?

Unknown dedi ki...

iyide işlemci 2.0 olsa ne olur uygulama yok yazık şu tasarımlara on numara dizayn malzeme ama alınca 2 gün bir hevesle kullan sonra en fazla video seyret müzik dinle insanlara bak telefona diyorsun nokiamı diyince bakmaya dahi tenezül etmiyorlar telefoncular bile alırken mırın kırın ediyor yazık sana nokia