Blogger Widgets

7 Şubat 2012 Salı

Nokia Belle hazır: indirin ve güncelleyin

07 ŞUB 2012 - Nokia Belle. Bir telefon mu? Hayır. Bir bilgisayar mı? Sanmıyorum. Ya bir güncelleme? Bingo!

Nokia Belle'in arkasında yatan fikir, aynı telefon ile çok farklı bir deneyimin kullanıcılara yaşatılmasıydı. İşte bu deneyim artık 1. nesil Symbian^3 cihazlara da bugün sunuldu. Yeni Belle tamamen farklı bir arayüz sunuyor. Bu arayüz ve fonksiyonel ve kullanımı çok basit. Görünümü ise harika. Performans konusunda cihazınıza kazandıracakları sayesinde Nokia'nıza ikinci kez aşık olacaksınız.

Nokia Belle deneyimini yaşayacak cihazlar ise Nokia N8, Nokia C7, Nokia E7, Nokia E6, Nokia C6-01, Nokia Oro ve Nokia 500. Nokia 500 dışındaki cihazlar Belle güncellemesini bugün yükleyebilecekken, Nokia 500 için Belle birkaç hafta sonra sunulacak.

Nokia N8'i güncellerken USB kablosu ile bilgisayarınıza bağlamanız gerekiyor.
Gelen yenilikler ise kısaca şu şekilde: Gelişmiş Nokia Tarayıcı ile internette daha hızlı gezinme. 6 ekstra ev ekranı sayesinde daha kişisel bir telefon. Yenilenen ev ekranı araçları. Yenilenen menü düzeni. Aşağı-sürükleme bildirim çubuğu. Saniyede 30 kare (@30 FPS) HD video kaydı yapabilen yeni kamera uygulaması. Üreticiliğini arttırabilmeniz için güçlü Microsoft Uygulamaları.

Son olarak, cihazınızı güvenli şekilde güncellemek için gerekli olan anlatımı içeren bir video ile sizi Belle ile baş başa bırakalım.


62 yorum:

Adsız dedi ki...

500'e gelmemesi kötü olmuş.

Adsız dedi ki...

Bu arada C5-03 güncellemeside geliyor bilgi sahibiyseniz birazbilgi verirmisiniz

Adsız dedi ki...

@2 v22 mi ?

Symbian Türkiye dedi ki...

@2, Ata Şendil bu konuda benden çok daha deneyimli. Ona sormanızı öneririm.

Adsız dedi ki...

c5-03 e ne zaman guncelleme gelir

Symbian Türkiye dedi ki...

@5, en fazla bir ay sonra güncelleme gelecektir.

Adsız dedi ki...

tesekkurler bilginiz icin

Adsız dedi ki...

bir ay önce yüklemiştim belleyi c7' me şimdi orjinal sürümü yüklüyorum teşekkürler nokia

XeoN dedi ki...

Ata Şendil Hocam Siz Upload Yapcaktınız v22 TR "yi?

Adsız dedi ki...

Bende c7 var ve belleyi kurdum az önce fakat türkçe dil yok şu anda telefonum ingilizce oldu rica etsem bu konuya açıklık getirebilirmisiniz

Adsız dedi ki...

@9 Okullar açıldı ilk hafta sendromu çok koyuyo boş zamanımda hemen
@10 Doğru fwyi indirdiğinden eminmisin?
@4 Teşekkür ederim :)

Adsız dedi ki...

güncelleme yapınca program ve galerim gidecek mi?

Adsız dedi ki...

@12 hayır güncelleme yapınca yedekleme yapıyor yani hiçbirşeyiniz gitmiyor korkmayın..ben bataryamın yüzde kaç oldğuna bakamıyorum acaba sadece ben mi bakamıyorum e6-00 kullanıyorum

Adsız dedi ki...

c7 daha önceden yüklediğim hacklı bellede bir sürü widget vardı orjinal sürümü yükledim hepsi gitmiş acaba bu orjinal sürümde mi yok bu widgetler yardımcı olurmusunuz ne yapmalıyım

naimcoo dedi ki...

ben yükleyemıyorum. nokia pc suite baglıyorum c7 yi ama güncelleme yok dıyor. bilgisi olan varsa.

Adsız dedi ki...

nokia pc suite son sürüm olması gerekiyor

naimcoo dedi ki...

nokia pc suite nın son surumu evet

bilal dedi ki...

pc suite değil, nokia ovi suite yi kullanarak yapacaksın :) nokianın sitesinden ovi suite diye arama yap en güncel sürümü orda mevcut.

naimcoo dedi ki...

nokia suite 3.3 ü internetten indirdim bilgisayarıma kurdum. daha sonra c7 yı bagladım bilgisayarıma. telefonunuz guncel dıyor 025.007 sürümü vardır. belle güncellemesi neden gelmiyor. bilgisi olan yardım ederse sevınırım..

Adsız dedi ki...

Phoenix kullanın en sağlıklısı

Adsız dedi ki...

http://www.maxicep.com/symbian-s60v5-genel/c5-03-v22-600250.html#post4329540

bilal dedi ki...

n8 de güncelleme sonrası güç tasarruf modu gitti mi? Ben bulamadım eğer varsa nerden giriliyor?

Unknown dedi ki...

ata yorumunu yaptım hacı sağolasın yeniden

bilal dedi ki...

@21 o cfw nin v22 olduğundan emin misin? Ben yükledim fakat hiç değişiklik fark etmedim. Telefon güncellemesinden telefon yazılımı diye bi güncelleme çıktı. Bence bu paylaştığın v21 den farkı yok hatta diyebilirimki bu v22 dediğin v21 in ta kendisi. Hard format attığımda adobe ve quick office silindi. Sosyal paylaşım ağları klasörundeki uygulamalar silindi. Sadece evolve diye bi tema var...

veysel dedi ki...

belleyi telefondan güncelleme imkanı yokmu?

bilal dedi ki...

@veysel, hayır. Ovi suiteden güncellemen lazım

Murat DURNA dedi ki...

c7 ye belle yi kurdum fakat dil seçeneklerinde Türkçe dil seçeneği yok. belle gerçekten güzel olmuş tavsiye ederim ingilizce de olsa güzel. kurulum için nokia suite 3.3 ve üzeri istiyor. nokia nın sitesinde mevcut.

sonay dedi ki...

merhabalar

nokia e7-00 059h112 ürün kodu için belle güncellemesi yok görünüyor bilgisi olan var mı ?

Logan dedi ki...

Oldukça başarılı bir güncelleme olmuş. Haberde de belirtildiği gibi yeni telefon almış gibi oldum.

Logan dedi ki...

nokia battery monitor ü indir hem bahsettiğin güç tasarrufu hemde ekstralar var.. Yok diyorsan ayarlar/telefon/telefon yönetimi.

bilal dedi ki...

@logan teşekkürler. Alakadarlığını fark etmedim k.b. :)

naimcoo dedi ki...

ben hala c7 mi güncelleyemedım. 3.3 surumunu ındırdım ama c7nız güncel diyor. ben telefonumu bulgaristan'dan aldım. dahaa sonra pasaportuma işlettim ve türkiye de kullanıyorum. bununla bir ilgisi olabılır mı acaba yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.. arkadasın biri phoenix programıyla yap dedi ama onuda beceremedim.şimdiden teşekkürler..

Adsız dedi ki...

N97 içinde var mı acaba ya da nezaman gelicek ?

Adsız dedi ki...

5800 için bir güncelleme yokmu.ne zaman olacak artı flaş player

Adsız dedi ki...

c5-03 var 1 aylık sıfır temiz her hangi bir sorunu yoktur sadece 5800 sevdigim için takas etmek istiyorum telefonundan sıkılan varsa görüsebiliriz türkiyenin her yerinden elden takas yapılır

Adsız dedi ki...

@24 o cfw değil . . .

bilal dedi ki...

c5-03 e v22 yükledim v21 e nasıl dönebilirim. ? nawifirmden indirdim v21 i yükledim fakat ingilizce oldu telefonum türkçe deil. benim c503 graphite black indirdim. nawiden doğru sürümü indirdim tr euro 2 graphite black indirdim. orjinal v21 nasıl dönebilirim ..

Adsız dedi ki...

dönemezsin

Adsız dedi ki...

:) Aha Kaydı v22 esir kaldın dostum :))))) zuha haha

Adsız dedi ki...

c7 orjinal belle yi kurdum fakat memnun değilim navıfırmden 111.030.06.09 sürümünü indirdim nasıl yüklemem gerekiyor bi fikri olan yada yapan arkadaş var mı. Çünkü geçen gün çakma bellenin üzerine orjinali yükledim beğenmediğim için tekrar eski sürümü yüklemeye kalktım tel bir daha hiç açılmadı servise verdim yaptılar yine aynı hataya düşmek istemiyorum

Symbian Türkiye dedi ki...

Dead USB aracılığı ile Phoneix 2011 sürümü üzerinden Flash atmanız gereklidir. Daha fazla bilgi için www.maxicep.com/forum veya www.classcep.com adreslerinden yardım alabilirsiniz.

Adsız dedi ki...

beyler ben c7me belle güncellemesin yaparsam türkçe kullanabilecekmiyim yorumlarda sadece ıngilizce dil seçeneği var gibi şeyler yazılmış ?

Adsız dedi ki...

benim telefonum nokia c6-01 belle yükledim ama wi-fi bağlantı sorunu yaşıyorum telefonum internete bağlanmıyor hiçbir şekilde ne yapabilirim

Blogpsot dedi ki...

Merhaba hocam , ben telefonumu PC ye bağlıyamıyorum USB aygıtı tanıyamadı hatası alıyorum , Nokia Suite yüklü fakat yinede bağlıyamıyorum , Telefonum nokia c7 , elinizde nokia c7 için pc driveri varmı , işletim sistemim windows 7 ultimate

Adsız dedi ki...

Bir haftadır c7 ile pc ye bağlı halde durmadan uğraşıyorum bir türlü belle yi güncelleyemedim sorun bendemi bilmiyorum ama yazı gönderen arkadaşlarda sürekli şikayetci anlamadım gitti

Adsız dedi ki...

arkadaşlar nokia ovi suite den yükleyin belle yi orda var geri kalanı boşşş :))

Murat DURNA dedi ki...

bu sayfada da güzel anlatılmış teşekkür ederiz bilgiler için. güncelleme yapamayan arkadaşlar bide buradan baksınlar "http://www.nokia.com.tr/cep-telefonlari/nokia-belle-update?intc=ncompromolp-fw-ilc-teaser-belle_228x96-na-nokiacom-tr-tr-1todtmt0fdfa6" c7 sini gincelleyen arkadaşlar türkçe dil seçeneği varmı paylaşırlarsa sevinirim ben güncelledim ama bir aydır ingilizce kullanıyorum teli. tr seçeneği varsa yeniden kurucam belle yi.

osman dedi ki...

Benimde C6-01 telefonum var belleyi yüklemedim ama tlfonu türkçe kullanabiliyomuyuz kullanamıyorsak neden yükleyeyim dimi yani bu konuda bilgisi olan varmı haaa birde wifiyi de kullana biliyomuyuz acaba?

Unknown dedi ki...

Arkadaslar c5-03 e ne zaman yazılım gelecek kaç aydır dört gözle bekliyorum böyle nokia belle gibi havalı yazılımla gelecek mi lütfen beni bi aydınlatın şimdiden teşekkürler.

Symbian Türkiye dedi ki...

@42, cihazınızı Türkiye içinden aldıysanız ve Nokia Suite ile güncellerseniz bir problem çıkmayacaktır.

@43, güncellemeyi yeniden yapın.

@44, 'Nokia Cable Driver' sisteminizde yüklü değilse, yüklemenizi öneririm.

@48, elbette cihazınızı Türkçe kullanabiliyorsunuz.

@49, C5-03 için Nokia Belle gelmeyecek. Onun yerine Fertile Ceres Feature Pack 2'yi bekleyin. Nokia Belle ana ekranları ve arayüzü gelecek.

Adsız dedi ki...

slm ben n8 imi kktc den aldım ...ime si yunanistana kayıtlı...bilgisayarımdan nokia suite kuyllanarak bella güncellesi yapmaya çalıştığımda yükleme sırasında bağlantı kesildi uyarısı alıyorum...usb yi cıkartın kapama açma düğmesine basın ve sonra usb takın gibi mesaj alıyorum hepsini yazıldığı gibi yapıyorum ama sonuç alamıyorum soruın nedir acaba

Adsız dedi ki...

N8 de yeni sürümü türkçe nasıl kullanırım teşekkürler

Unknown dedi ki...

nokiadan bi bk olmaz piyasada bin tane telefonu var hiçbiri hiç bir işe yaramıyor mesela nokianın bir zamanlar amiral gemisi olan n97 ? hani belle güncellemesi. adamlar telefon için son güncellemeyi 2010 yılında yapmışlar ve inanın telefon olağan üstü sıkıntılı fakat bütün sıkıntısı yazılımdan kaynaklanıyor. yani nokia yok olsun. ki ben bir nokia hayranıydım.

scuba61 dedi ki...

Valla arkadaşlar ben bugün belle refresh geldi ve c7 ime yükledim fakat hiçbirşey değişmedi sebebinide anlamadım.Yardımcı olabilecek varsa yanıtlasın lütfen

Adsız dedi ki...

c6-00'A gelirmi

Adsız dedi ki...

yurt dısından aladıgımız cıhazı nasıl turkce yapacagız bellede hocammm acıl cvp werır mısınız ??? rıca edıyorum

Unknown dedi ki...

ya Lütfen yardım edin.ben c7-00 telefonumu güncelledim belleyi yükledim ancak dili ingilizce.nasıl türkçe yapıcam ?

Unknown dedi ki...

c7 türkçe dil acill yardımmm ??

Unknown dedi ki...

c5-03 için olmazmı

Unknown dedi ki...

sürüm yekseltme nasıl yapılıyo peki??

Unknown dedi ki...

nokia c503'e gelmiyecekmi ?

Adsız dedi ki...

nokia 5530 gelecekmi nokia anna sürümü veya belle