Blogger Widgets

21 Mayıs 2011 Cumartesi

Nokia N9 - MeeGo / Symbian Belle Polemiği

Son yaşanan olaylardan, ve de bloga yazılan yorumlardan sonra benim de birkaç şey kafama takılmamış değildi. Bu nedenle de Nokia'da çalışan arkadaşlarıma sordum (Shop'ta çalışıyorlar) 

N9 ile ellerinde henüz somut bir kanıt olmadığını söylediler. Fakat, devam ettiklerinde Nokia N9'un ağırlıklı olarak -bu kelimeye dikkat- MeeGo olacağını öğrendim. Yani MeeGo tabanını kullanacaklar. Fakat Nokia Symbian'dan vazgeçmeyerek aralara Anna'dan birkaç şey serpiştirmiş. Kısaca, yeni N Serisi telefonumuz bir kırma olarak gelecek! Bu da tüm tartışmaları, kısaca polemiği açıklıyor. 

Symbian Belle konusuna gelince, bunun belki de bir şehir efsanesi bile olabileceğini, bunun nedenininse Nokia'nın ağırlıklı olarak WP 7 telefonlara başlamasıymış. Aynı zamanda da yakında güncelleme gelmeyecek, çünkü merkezdeki Symbian çalışanları bile atılmak üzerelermiş. 

Bu nedenle de Symbian Belle ve Nokia N9 ile ilgili yazılarımda, aslında yalnızca Nokia N9 ile ilgili olan yazımdaki Symbian Belle'yi Anna aromalı MeeGo olarak algılayın.
Kim bilir, belki bu "Anna Aromalı" MeeGo, MeeGo Belle olabilir.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

işte bu daha mantıklı

Symbian Türkiye dedi ki...

Herşey profesyonellerde bitti :)

NSeries dedi ki...

Yani Belle yomu C6-01 için :l