Blogger Widgets

19 Mayıs 2011 Perşembe

Nokia X7 Özellikleri


Yeni bir yazı ile karşınızdayım :) Bu aralar, Nokia'nın yeni telefonları ard arda çıkmaya başladı. Bu nedenle de yazılım konusunda pek birşey anlatamadım. Merak etmeyin, çok yakında "yardımcı" yazılarımla karşınızda olucam :)

Henreyse, yeni Nokia X7, Serisinin devamını çok iyi üstlenmiş. Dört hoparlörlü ve 8 Megapiksellik bir kameraya sahip. Nokia'nın 5800 XpressMusic ile X serisini bambaşka bir boyuta taşıdığını biliyoruz. Artık o seri eğlence serisi olmuştu. Ancak bir yıl geçmeden insanlar telefonun düşük özelliklerine katlanamaz olmuşlardı. RAM'i yalnızca kendine yettiğinden HD oyunlar oynanamıyordu, bu nedenle de güzel oyun yoktu. İki hoparlör de patlayabiliyordu. Aynı zamanda 3.2 megapiksellik kamerasının da kalitesi çok düşüktü.

Nokia Yeni X7'sinden büyük birşey bekliyor gibi. Benim de "eğlence" telefonu olarak başarılı bulduğum bir telefon. Yaşıtlarına göre birkaç eksiği olsa bile :) Hadi özelliklerine bakalım.
  • 8 MP Kamera + Çift LED flash
  • 4.0" Büyük AMOLED ekran
  • 4 Müzik Hoparlörü
  • Ücretsiz Ovi Maps
  • Symbian Anna (PR2.0)
  • Nokia Big Screen Teknolojisi
  • HD Oyun Oynama
  • 32 GB'ye kadar yükseltilebilen hafıza
  • Dahili 320 MB Telefon Hafızası
  • 1200 MAH Li-Ion Batarya
  • Bluetooth 3.0
  • HD Video Kaydı

Evet, son olarak: Sen onunla ne dinleyeceksin?




11 yorum:

Adsız dedi ki...

YAA ÇOK MUHTEŞEM BİR CİHADA Bİ TÜRKÇE YAZILIMINI BULAMADIK Bİ YARDIMCI OLURMUSUNUZ

Symbian Türkiye dedi ki...

Nokia X7'nin Türkçe yazılımı henüz çıkmadı. Bu nedenle telefonun Türkiye'de resmen çıkmasından önce Türkçe yazılıma erişemezsiniz. Ancak ondan sonra Navifirm aracılığı ile Avrupa yazılımlarında bulunabilir.

Adsız dedi ki...

peki ne zman türkiyede resmen çıkar ?

Symbian Türkiye dedi ki...

Aslında yılın ikinci çeyreğinde E6 ile birlikte sunulacaktı ama hâlâ gelmedi. İşin açıkçası Nokia Türkiye'de de bulunmuyor. Büyük ihtimalle N9 ile birlikte çıkacaktır veya o tarihlerde.

Adsız dedi ki...

yani 2012nin şubt ayına yetişir mi ?

Symbian Türkiye dedi ki...

Nokia N9, bu senenin son çeyrenğinde Türkiye Nokia Shop'larda satılmaya başlayacak. X7 2011'in sonu ve 2012'in başı gibi bir zamanda gelir sanırım. Kesin bir bilgi yok.

Adsız dedi ki...

peki teşekkürler

Adsız dedi ki...

merhabalar benim bi tane nokia x7 im var ve dustu ekraninda sorun olustu telefon calisiyor ama ekran karincali hic bisey gorunmuyor yeni ekran nereden bulabilirim? nokia turkiye yardimci olurmu? Ayrica ABD den almistim turkiyedeki ilk gununde dustugu icinde isletemedim yardim edermisiniz ?

Symbian Türkiye dedi ki...

@8, Nokia Türkiye'nin yardımcı olabileceğinden emin değilim, çünkü cihazın satışı Türkiye'de yapılmıyor. Garantiniz geçerli ise Nokia mağazalarına gidip bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz.

Adsız dedi ki...

tesekkur ederim ama telefona uluslar arasi garanti vermiyorlardi orda o yuzden nokia larda yardimci olamazlar sanirim bana saece yeni ekran lazim sadece ekrani getirtebilseler benim icin yeterli

Adsız dedi ki...

hiç de övülecek bi özelliği yok ne yazık ki :(