Blogger Widgets

7 Mayıs 2011 Cumartesi

Oyun İnceleme: Luxor


Pek oyun meraklısı değilimdir. Bu nedenle de en son çıkan oyunları hemen oynama gibi bir tutkum da yok. Ancak, klasik oyunları çok severim. Yeni çıkan oyunların aksine "klasik" bir eğlencesi var; ve ne kadar oynarsanız oynayın, bu eğlence hiç bitmiyor. Luxor, diğer adıyla Luxor Quest de bu oyunlardan biri ve çok şanslıyız ki S60v5 telefonlarımız için de özel bir sürümü var. Bu yazımda sizlere Luxor adlı oyunu tanıtıcam ve böylece her hafta yapacağım bir klasiği de başlatalım: Oyun İnceleme Köşesi

Oyun, 30 - 33 küsür seviyeden oluşmakta. Her seviyede farklı bir şekilde oyun oynuyorsunuz. Yani, bir bölümde "klasik" seçeneğinde oynarken, diğer bir bölümde "zamana karşı" ve diğerinde de "akıl kullanma" bölümlerini oynama imkanınız var. Bu sayede de farklı bölümler ile daha eğlenceli ve monoton olmayan bir oyunumuz oluyor.

Oyunun beğenmediğim yönlerinden birisi grafikleri. Oynadığınız andan itibaren farkına varacağınız kalitesiz grafikler, oyunu oynanabilirliğini düşürüyor, fakat daha hızlı bir oyun da bu keyfi yükseltiyor doğrusu. 

Ayrıca, bu oyunu daha önce bilgisayarlarında oynayanlar için yalnızca iki şey farklı. Atış yapabilmeniz için gereken iki tuş var ve iki tuş da  dediğim gibi topu "ateşlemeye" yarıyor.


Yukarıdaki resimde umarım anlatabilmişimdir. Kırmızı ve mavi tuşlar ateş etmeye, yön tuşları da yön vermeye yarıyorlar :) Ayrıca umarım grafik kalitesini de görmüşsünüzdür.

Klasik, eğlenceli ve uzun bir oyun diyebilirim. Grafikleri hariç oynanabilirliği gayet yüksek. Buradan indirin.


0 yorum: