Blogger Widgets

28 Ocak 2012 Cumartesi

Bir Lumia'nın Öyküsü

Lumia serisi, Nokia'nın en başarılı serilerinden biri haline gelirken; kullanıcılar çok yakında Türkiye'ye gelecek olan Lumia serisinin üyesi olan 800'ün nasıl yapıldığını merak ediyor olabilir. Bu yüzden, Nokia Conversations Finlandiya'daki SALO Fabrikasında küçük bir gezintiye çıkıp Lumia 800'ün başlangıçtan kutusuna kadarki hayat öyküsünü fotoğraflamışlar.

Aşağıda gördüğünüz standlarda Nokia Lumia 800 parça parça birleştiriliyor.


Nokia Lumia 800 bazı testlere tabi tutuluyor.


Lumia 800 yapılandırılıyor...


Açılış ekranı çalışıyor: "Nokia Lumia 800'ünüze hoşgeldiniz!"


Her şeyin yerli yerinde olduğundan emin olunuyor...


Nokia Lumia 800'ler üretimden son test aşamasına doğru taşınıyor


Sistem başarıyla açıldı. Her şey harika gidiyor!


Nokia Lumia 800'ün paket içeriği de ekleniyor...


Cihaz paketlendi ve mühürlenecek.


Test edildi, paketlendi ve satışa hazır.


Lumia 800'ler kolileniyor...


Koliler kamyonlara yükleniyor. Lumia 800'ler Salo fabrikasına elveda diyor...


Fotoğraflar için Derek Latham'a, bu yazıyı yayınladıkları için Nokia Conversations'a ve asıl gizli kahramanlar olan tüm Nokia çalışanlarına teşekkürler!

Yakında kalabalıklaşacak olan Lumia kategorisinin ilk yazısının sonuna geldiniz. İyi haber: Nokia Lumia serisi, Windows Phone pazarının lideri olan HTC'yi devirip, yalnızca 3 akıllı telefonla 1. oldu. Devam et Nokia!

4 yorum:

Recep Salih ÖZ dedi ki...

MeeGo Türkiye'nin bir tweetinde görmüştüm son çeyrekte N9 1.4 milyon satmış Lumia 800 1 milyon ayrıca N9'un arkasında ilk çıktığından beri destek yok Lumialar ise her fırsatta bizim elop tarafından poh pohlanıyor ah be MeeGo ahhh

Symbian Türkiye dedi ki...

Nokia N9'u ben de seviyorum, ancak Nokia Lumia 800'ün çok daha sonra çıktığını hesaba katmak gerekiyor. Aynı zamanda Nokia Lumia serisi ile Windows Phone kategorisinin lideri.

Recep Salih ÖZ dedi ki...

ben 4. Çeyrekten bahsediyorum tabi lumia ekim ortasında çıktı ayrı bir konu wp un &5 payı var onun yarısı nokianın ayrıca lumialara yapılan reklamın yarısı n9 a yapılsaydı (bana göre) nokia rekor manyağıydı

Adsız dedi ki...

Lumia'lar ekim ayında sadece tanıtıldı, piyasaya kasım da çıktı. Üstelik diğer telefonlar gibi her ülkede değil oldukça sınırlı sayıda ülkede 1 milyon barajını geçmiş durumda ve 2 aydan kısa sürede.