Blogger Widgets

11 Ocak 2012 Çarşamba

Nokia Lumia 900: Ön İnceleme

Nokia, şu ana kadar ürettiği en ince ve en güçlü Windows Phone cihazını duyurdu. Aynı zamanda bu cihaz, Nokia'nın ilk LTE veri transferi destekli akıllı telefonu.

Nokia Lumia 900, 2012 CES fuarında tanıtılan LTE destekli bir akıllı telefon. Nokia'nın yeni akıllı telefonu yalnızca AT&T için özel olarak üretildi ve muhteşem bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Daha hızlı, daha güçlü ve LTE yüksek hızlı veri transferi için özel olarak güncellenmiş işlemcisi ile her şey oldukça akıcı.


Nokia Lumia 900, AT&T'nin 4G LTE ağı üzerinden 50 Mbps'ye varan indirme hızı sunabiliyor! Peki bu LTE ne anlama geliyor? LTE, mobil internetin en yüksek hıza ulaşmış hâlidir. Yani, internetten izlediğiniz videolar tıkladığınız andan itibaren takılmadan izlenebiliyor, e-postalarınız ise bilgisyarınızdan daha önce gelen kutusunda oluyor. Kısaca LTE, mobil internetin keyifli hâli.

Ekrana gelirsek, Nokia Lumia 900 cep telefonu ekranlarına şaşı bakılmasına son veriyor. 4.3 inç büyük AMOLED Clear Black ekran, dışarıda veya içeride, size en iyi görüntü kalitesini sunuyor. Çözünürlüğü ise 800'e 480 piksel.


İçinde ise LTE'ye destek sağlaması için güncellenmiş 1.4 GHz'lik güçlü bir işlemci bulunuyor. Bu işlemci, telefonunuzda olan her şeyin akıcı ve anında yaşanmasını sağlıyor. Teknoloji meraklıları için söylemek gerekirse, 1.4GHz Qualcomm Snapdragon APQ8055 + MDM9200 işlemciye sahip.

Fakat her şey tamamen yeni değil. Nokia N9 ile duyurulan ve Lumia 800 ile devam edilen tek parça polikarbonat kasa makyajlanarak ve büyütülerek Nokia Lumia 900'de de kullanıldı. Bu sayede Lumia 900 elinize harikulâde bir şekilde oturuyor. Aynı zamanda Nokia Converations tarafından yapılan denemelere göre, telefona herhangi bir şekilde zarar gelmesi oldukça zor.


Diğer büyük bir artı ise yeni batarya. Genellikle, ekran boyutu büyüdüğünde batarya ömrünün pek de uzun olmadığı düşünülür. Fakat Lumia 900'de bu durum değişiyor. Bu cihazda kullanılan 1830mAH batarya sayesinde 7 saate kadar konuşma süresi ve 300 saate kadar bekleme süresi elde ediliyor.

Batarya ile ilgili bir diğer noktaya değinirsek, eğer "Uçuş Modu"nda yalnızca müzik çalar gibi bir yazılımı çalıştırırsanız, bekleme süresi iki buçuk güne kadar çıkıyor! Bu bir LTE süper akıllı telefon için mükemmel bir süre.

Windows Phone Marketplace'den indirebileceğiniz Nokia Drive ve Nokia Maps uygulamaları ile Nokia Lumia 900, zaten harika şekilde entegre edilmiş Windows Phone 7 altında, diğer Windows Phone telefonlardan çok daha farklı bir deneyim sunuyor.

Sosyal Ağlar, Nokia Lumia 900'e tamamen entegre edilmiş durumda. Cihazı başlattığınız andan itibaren Twitter, Facebook ve LinkedIn hesaplarınızı giriyorsunuz. Cihaz ile birlikte gelen Oyun ve Müzik hub'ları ile cihazınız kişisel eğlence aygıtınıza dönüşüyor. Aynı zamanda Xbox Live ve Zune entegrasyonu da cihazın önemli eğlence ve sosyal özelliklerinden.


Bu akıllı telefon, aynı zamanda harika fotoğraflar çekmek isteyenler için kompakt fotoğraf makinesi seçeneğini de sunuyor. Cihazın arka kısmında Carl Zeiss lensli 8 MP kamera ve çift LED flaş bulunuyor. Bu model, kameranın daha etkileyici çalışması için gerekli olan ışığı daha iyi sağlayan mükemmel f2.2/28mm aralığa sahip.

Kamera aynı zamanda 720p/30fps yüksek kaliteli video çekimine izin veriyor. Ön tarafta ise, görüntülü görüşmeye imkan veren 1 MP 30fps ön kamera mevcut. 

Nokia Lumia 900 ile ilgili tasarım görüşlerini yakında Symbian Türkiye'de yayınlayacağız. O zamana kadar bağlantıda kalın.

22 yorum:

Adsız dedi ki...

TÜRKİYEYE GELME ŞANSI %KAÇ?

Symbian Türkiye dedi ki...

Sıfır. Bu cihaz Birleşik Devletler için özel olarak üretildi.

ugur dedi ki...

symbian turkiye 5-6. ayda turkiyede bu telefon nokia ile konuştum baya okey

Symbian Türkiye dedi ki...

AT&T'siz değişik bir versiyonunun tüm dünyaya sürülmesi mümkün olabilir. Ancak Lumia 900, yalnızca ABD için.

Adsız dedi ki...

yalnızca abd için olsa alette 4g olurdu...

Symbian Türkiye dedi ki...

@5, LTE zaten 4G demek.

4dm1n dedi ki...

Bu telefon Türkiye'ye gelirse süper olur gelmesse bile ebay dan alacağım

Adsız dedi ki...

ebaydan alacağım demişsin fakat sim kabul etmez bildiğim kadarıyla AT&T için sadece ama bir yolu varsa söyle de bizde alalım

Adsız dedi ki...

haziranda türkiye de diye biliyorum

Adsız dedi ki...

Uygulamalar basit ve kalitesiz olduğu sürece telefon kalitesi yüksek olmuş olmamış !!! (Ovi Mağaza)

Symbian Türkiye dedi ki...

@9, Nokia Lumia 900 Türkiye'de satışa sunulmayacak.

@10, Nokia Lumia serisi akıllı telefonlar Nokia (Eski adıyla Ovi) Mağaza'yı kullanmıyor. Onun yerine çok hızlı gelişen ve üst düzey uygulamalardan meydana gelen Microsoft Windows Phone Marketplace kullanılıyor.

blackkind dedi ki...

peki ya Almanyaya yada Hollandaya gelir mi

Symbian Türkiye dedi ki...

Almanya için Nokia Lumia 900 gelecek.

Gökhan dedi ki...

Böyle saçmalık görmedim türkiye de ne var da bi tek türkiye de çıkmıyor. Yıllardır nokia kullanıyoruz ilk defa işte bu diyebileceğimiz bir telefon çıktı onuda türkiye de satmıyacaklar. Neyse sağlık olsun diyelim türkiye yi düşünen diğer akıllı telefonlara bakarız artık

Adsız dedi ki...

Bende gider abd den alırım :D

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

ben daha dun aldim finlandiyadan ve turkcell hattimi taktigimdada gayetde calisti simlockta yok zaten.bi sekilde yurtdisindan alsanizda sorun olacak tek sey sadece Turkcenin yuklu olmamasi onu da basit bi ingilizceye sahip olan cocuk bile cozer.gayet hizli ve kullanisli bi telefon.kesinlikle oneririm :)

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Admin türkiyeye neden gelimiyor ? yada sen nerden biliyorsun ?

Symbian Türkiye dedi ki...

Nokia Lumia 900 harici cihazların gelmesi bekleniyor. Ülkemizde 4G şebekesi olmadığından Nokia Lumia 900, 4G'siz bir model ile gelebilir.

Unknown dedi ki...

peki nezaman gelir

Unknown dedi ki...

Arkadaş demişsinizki uygulamalar dandik ovi mağaza filan sizin kafanızmı güzel bu telefon windows8 işletim sistemli yani marketplace uygulaması var ovi yok bilmeden konuşmayalım araştırdım