Blogger Widgets

17 Ocak 2012 Salı

Starring Yakında Nokia Cihazınızda!


Yüzlerce yıldır insanlığın uzayda arayışı sürüyordu. Gece yukarı bakıldığında, parlayan uzaktaki yıldızlar insanlara muhteşem gelmiştir. Şanslıyız ki, artık bunun için yukarıya bakmamıza gerek yok. Çünkü Starring, çok yetenekli bir uygulama.

BBC İngiltere'de, Profesör Brian Cox ve komedyen Dara O Briain televizyonda canlı olarak gece gökyüzünde açıklanamayan birkaç gizemi açıklığa kavuşturdular. Cebinizdeki Planetaryum olacak olan Starring ile, siz de uzayın gizemlerini çözebilirsiniz. Bunun için gerekli olan tek şey GPS vericisi ve dijital pusulası bulunan bir Nokia cihazı.

Nokia Conversations tarafından Skymania'da yazar olan Paul Sutherland ile gerçekleştirilen bir görüşmede şöyle bahsediliyor:
Bunun tip uygulamalar tıpkı birkaç yıl önce yayınlanan bilim kurgu filmlerinde olduğu gibi, telefonunuzu güçlü ve eğlenceli bir planetaryuma çeviriyor. Sıradan bir kullanıcı istediği anda istediği yerde istediği yıldızı ve gezegeni bulabilir. Yalnızca GPS erişimi ile, akıllı telefonunuzu tutup havaya kaldırarak önünüzdeki yıldızları ve gezegenleri keşfetmek çocuk oyuncağı haline geliyor. 
Eğer Starring'i bekleyemeyeceğinizi düşünüyorsanız, bunları da denemenizi öneririz:


Sky Map, Windows Phone 7


Translated from Nokia Conversations for Symbian Türkiye.

0 yorum: