Blogger Widgets

4 Ocak 2012 Çarşamba

Symbian Geliştirici Beta

Geçtiğimiz günlerde, Symbian Türkiye'nin Türkiye'deki mobil alanda yeteneklerini konuşturan geliştiriciler için hazırladığı Geliştirici adlı platformu Beta sürümü ile yayınlandı.

Geliştirici'nin amacı; Türkiye'de henüz çok fazla bulunmayan Mobil OS Geliştirici Platformlarının gelişmesine örnek olmak ve bu alanda ilklerden biri olmaktır. Bu sayede hem Symbian, MeeGo, S40 ve Windows Phone platformlarında daha çok Türk menşeili uygulamaların yayınlanması da sağlanacaktır.
Geliştirici, henüz Beta aşamasında olan bir platform ve iyi yanı, her türlü ilerlemeyi canlı olarak izleyebilmeniz için platformun Beta durumunda açık olması.

Symbian Türkiye bünyasinde bulunan deneysel çalışmalar ve ekstra servisler de Geliştirici altında alındı. Expreimentals (DNYSL - Deneysel), MGA (Mobil Geliştirici Ansiklopedisi), Cihaz Kütüphanesi, Güncellemeler gibi servisler yakında tamamen Geliştirici ailesinin bir parçası olacak.

Geliştirici Beta sürümünü şu adresten ziyaret edebilir ve henüz çok yeni olan özellikleri deneyebilirsiniz. İstiyorsanız, sizi şöyle alalım.

1 yorum:

bekir dedi ki...

güzel bir uygulama